Ekonomi

Dolar Yeniden Düşüşe Geçti! Döviz Fiyatlarının Güncel Durumu Belli Oldu!

Döviz fiyatları yaşadığı dalgalı hareketlerle son dönemde sıkça söz ettirmeye devam ediyor. Özellikle yatırımcısını şaşırtan döviz fiyatları, bilindiği üzere geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması sonrası bir gecede 18 TL’den 12 TL’ye düşen dolar, hal böyle olunca gündemden düşmedi. Peki dolar yeniden düşüşe mi geçti? Yatırımcı endişelenmeye devam ediyor. İşte merakla takip edilen 8 Ocak dolar, euro ve sterlin fiyatlarının güncel durumu…

Döviz Fiyatlarında Son Durum!

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu döviz fiyatlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Standart sapma ile ölçülen piyasada yaşanabilecek herhangi bir oynaklık beklemediklerini ve ihracatçıların endişelenmemesi gerektiğini ifade eden Başkan Kavcıoğlu, İhracatçı Birlikleriyle yatığı toplantıda hem ihracatçıları hem de vatandaşı rahatlattı.

Toplantı sonrası ihracatçılar “Birtakım anlayamadığımız, açık olmayan, şüpheli bulduğumuz ya da işleyişte sıkıntı yaşayabileceğimiz noktalar vardı. TCMB Başkanı’ndan onların cevaplarını aldık. Bizi tatmin edici bir toplantı oldu” ifadelerini kulandı. İşte bugün yapılan açıklamayla döviz fiyatları şu şekilde oldu;

Dolar fiyatlarında yaşanan iniş ve çıkışlar yatırımcısını şaşırtmayı sürdürüyor. Gündemden düşmeyen Dolar an itibariyle %0,12 ‘lik bir düşüşe ev sahipliği yaparak 13,82 TL olarak güncellendi.

Euro şaşırtıcı bir şekilde yükselmeye başladı. Yapılan açıklamaya göre 8 Ocak tarihinde an itibariyle yükselerek 15,78 TL fiyatı bulunuyor.

İngiliz Sterlini ise ciddi bir artış göstererek 8 Ocak sabahına 18,86 TL’den giriş yaptığı öğrenildi.

İlgili Makaleler