Gündem

Dolar’da Felaket Senaryosu… Önce Selçuk Geçer, Sonra Meriç Köyatası! Ayrı Ayrı Hesapladılar, Aynı Rakamı Buldular! Dolar 20 TL Mi Olacak?

Kur Korumalı Mevduat Sistemi’nin hayata geçirilmesiyle birlikte dengeye oturmaya başlamış olan dolar kuru, Rusya ile Ukrayna arasında başlayan krizin ardından bir de FED’in faiz politikasını açıklamasıyla dengesini yeniden kaybetmeye başladı. Konuyla ilgili arka arkaya açıklama yapan Ekonomist Selçuk Geçer ve Meriç Köyatası ise, Türkiye ekonomisi açısından zor günlerin kapıda olduğuna dikkat çekti.

FED’in dört yıl aradan sonra faiz artırımına gitmesi ve mayıs ayında yeniden faiz artırımı yapacağına dair sinyaller vermesi, doları dalgalı bir piyasada seyreder hale getirdi. Yatırımcıların kafası inişli çıkışlı dolar tablosunda son derece karışıkken; ekonomistlerden de yeni dolar kuru beklentileri arka arkaya gelmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde ‘Dolar 20 TL olacak’ ifadesiyle tepki çeken Selçuk Geçer’e bu kez destek ise, meslektaşı Meriç Köyatası’ndan geldi.

Selçuk Geçer ve Meriç Köyatası Dolar Tahminlerinde Çıtayı Yükseltti

Dolar kurunun Nisanın ilk haftasından itibaren ciddi bir artış yaşayacağına geçtiğimiz günlerde dikkat çeken Ekonomist Selçuk Geçer, realist tahminlerde bulunmasıyla pek çok meslektaşı tarafından desteklenmişti. Selçuk Geçer’in ardından önemli açıklamalarda bulunan Atilla Yeşilada da dolar kuru tahminlerini güncellemiş ve yıl sonu dolar kuru beklentisini yükseltmişti. 16 TL olan dolar destek bandını 18 TL’ye çıkaran Selçuk Geçer ise, ardından bir açıklama da yapmış ve 18 TL bandını da yukarı çekmiş, yıl sonu beklentisini ise, 29-30 TL aralığına çıkarmıştı. Selçuk Geçer’in o tahminlerine bir destek de meslektaşı Meriç Köyatası’dan geldi.

Meriç Köyatası Da Dolar Kurunda Olumsuz Bir Tablo Çizdi

Geçtiğimiz hafta Ekonomist Selçuk Geçer ile birlikte Youtube üzerinden ortak bir canlı yayın gerçekleştiren Ekonomist Meriç Köyatası, dolar kurunda olumsuz bir tablo çizen ekonomistler arasındaki yerini aldı. Doların destek bandını 22 TL’ye çıkaran Meriç Köyatası, gidişatı korkunç olarak nitelendirdi. Dolar kuruna dahil önemli açıklamalarda bulunan Meriç Köyatası, açıklamalarında; “Şimdi sen geçen gün dolar kurunu önce 15.80- 16 TL’lere gelir dedin. Daha sonra bunun duracağı yer 18’ler değil 22 TL’lerdir dedin.  Sonra ben de aldım elime kağıt kalemi enflasyon rakamlarına baktım. Martta dehşet bir gidişat var” ifadelerine yer verdi. Ardından Selçuk Geçer gibi yıl sonu dolar beklentisini de güncelleyen Meriç Köyatası; “Benim bu gidişata göre nisanın ilk haftasında kurda gördüğüm nokta 16 TL. Ama burada durmayacak. 18 bandı mazide kalacak. Nisanın ilk haftasında ralli başlar diyorum mayısın ortasına kadar gider diyorum. Yılbaşında yaptığımız tahminlerde yıl sonu dolar kuru için 29-30 TL tahminimiz vardı. Ayrı ayrı hesaplayıp aynı sonucu almıştık” dedi.

İlgili Makaleler