Ekonomi

Dolarda Yükselme Başladı! “Dolar Kurundaki Yükseliş Devam Eder Mi?” Altın Ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş Yanıtladı…

Bir süredir aşağı yönlü bir trend izleyen dolarda yeni hafta hızlı başladı. Uzunca bir aranın ardından hızlı yükseliş grafiğini yeniden gören dolar, pazartesi gününü 15 TL’ye yakın bir seviyeden açtı. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar için tarih verdi.

Özellikle emtia piyasaları ile ilgili tahminleri ile popüler hale gelmiş olan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar ile ilgili öngörülerinde gerçekleşen FED’in ikinci faiz artırımı ardından revizeye gitti.

İslam Memiş, FED’in Faiz Kararının Ardından Doları Değerlendirdi

Bir süredir hem dolar hem de altındaki öngörüleri ile adından sıkça söz ettiren isimlerden biri olan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, katıldığı bir canlı yayında kendisine yöneltilen “Dolar kurundaki yükseliş devam eder mi?” sorusuna yanıt verdi. Uzunca bir aranın ardından FED’in yılın ikinci faiz artırımını yapmasından hemen sonra yükselişe geçen doların ilerleyen günlerde ulaşabileceği seviyeleri değerlendiren İslam Memiş, doların hem Haziran hem de Temmuz ayında yükselmesini beklediğini açıkladı. Açıklamalarında FED’in baskılarından da bahseden İslam Memiş, bu baskılamaya rağmen doların 15 TL bandına yeniden yaklaştığına işaret ederek, yeni işlem haftasında konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İslam Memiş, Uyardı; “Dolar Kuru Yükselişini 15.50 TL Seviyesine Kadar Sürebilir”

Katıldığı bir programda dolar kurunun gidişatına dair çok önemli açıklamalarda bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar kurunun ilerleyen günlerde varabileceği direnç ve sıçrama seviyelerini de açıkladı. İslam Memiş’in konuyla ilgili açıklamalarında; “Uluslararası piyasalarda doların değer artışı devam ediyor. Hal böyle olunca gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde dolar değer kazandığını gözlemliyoruz. Dolar kurunda 15.30 TL seviyesi güçlü bir direnç olarak göze çarpıyor. Teknik olarak bu seviyeyi takip etmeyi sürdüreceğiz. Eğer bu seviye de aşılırsa dolar kuru yükselişini 15.50 TL seviyesine kadar sürdürebilir” ifadeleri yer aldı. Yıl içerisinde dolar kurunun 16 TL bandını göreceğine inanan piyasa uzmanları arasındaki yerini son öngörüleri ile birlikte alan İslam Memiş; “Doların 15.50 TL seviyesinden sonra, dolar kurunun yükselişinde belirleyici olacak unsur dolar endeksi olacak. Ayrıca dolarda herhangi bir geri çekilme durumunda destek seviyesi olarak 14.80 TL seviyesi takibe alınmalı” dedi.

İlgili Makaleler