Gündem

Dönem Bitmeden Yetişin; Sadece Öğrenci Olanları İlgilendiriyor: Ayda 4 Bin TL Burs Veriliyor! Hem De Geri Ödemesiz…

Geri ödemesiz olarak alınan burslar hem öğrencilerin eğitim masraflarını karşılaması açısından hem de hayata borçsuz atılması açısından büyük önem taşıyor. Bu bağlamda ilköğretimden üniversite öğrencilerine kadar her kademedeki öğrenciyi destekleyen devlet sistemi, pek çok kamu kurum ve kuruluşunun da burs vermesinin önünü açmış bulunuyor.

Kiradan elektrik faturasına kadar her şeyin zamlandığı şu günlerde öğrencilerin ekonomik açıdan yaşamını sürdürmesi de bir hayli güçleşmiş bulunuyor. Kredi Yurtlar Kurumu’nun (KYK) sağladığı burs ve geri ödemeli kredilerin yanı sıra öğrencilere burs veren pek çok kamu kurum ve kuruluşu da bulunuyor. Bu burslardan yararlanmak isteyen öğrencilerin ise, gerekli şartları sağlaması gerekiyor.

Üniversite Öğrencilerine Burs Veren Kamu Kurumları Hangileri?

Sadece eğitim masraflarının değil, ek giderlerin de arttığı üniversite öğrencileri için bur, her zaman hayati bir önem taşıyor. Bu bağlamda üniversite öğrencilerine burs veren kamu kurum ve kuruluşlarının başında Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) geliyor. Kendi bünyesinden burs sağlayan VGM, aynı zamanda ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine de burs veriyor. Ekim ile haziran ayı içerisinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine burs sağlayan VGM, ön lisans ve lisans öğrencilerine ise ekim ayından mayıs ayına kadar burs vermeye başlamış bulunuyor. Her yıl eğitim ve öğretim dönemi başlamadan önce burs başvuru takvimini açıklayan VGM, aylık burs ödemelerini ise her ayın 10’uncu gününe kadar öğrencilerin hesabına yatırıyor. Bunun yanı sıra ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine aylık 200 TL burs veren VGM, ön lisans ve lisans öğrencilerine ise 2022 yılında aylık 650 TL burs ödemesi yapıyor.

Üniversite Öğrenci Bursları Ne Kadar 2022?

Öğrencilere burs veren bir diğer kamu kurum ve kuruluşu ise Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) oluyor. Özellikle yükseköğretim seviyesindeki öğrencilerin bilime katkısını desteklemek adına burslar sağlayan TÜBİTAK; lisans, yüksek lisans veya doktora öğretimi alan öğrencilere burs veriyor. Öğrencilerin ilk 25.000’e girmesini şart koşan TÜBİTAK’ın burs miktarı ise, 2022 yılında aylık 4 bin TL’ye yükselmiş bulunuyor. İlköğretim ve lise öğrencilerine burs sağlayan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), aynı zamanda Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih aşamasında üniversitelerin öğretmenlik fakültelerini ilişkin tercihlerini ilk 5 sıra içerisinde yapan üniversite öğrencilerine de aylık burs ödemesi yapıyor.

İlgili Makaleler