Ekonomi

Döviz Cephesinde Yeni Gelişme! 11 Ocak Dolar, Euro, Sterlin…

Döviz fiyatları yatırımcısını şaşırtmaya devam ediyor. Döviz cephesinde yaşanan dalgalanma endişelendirirken bugün resmi gazetede yeni bir karar yayınlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayıyla yayınlanan yeni karara göre yatırım yapan vatandaşlar döviz ve altın hesaplarını TL mevduatına dönüştürebilecek. Peki bu açıklamanın ardından döviz fiyatlarında son durum ne oldu?

Güncel Döviz Fiyatları!

Döviz fiyatları yükselmeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda 18 TL sınırını geçen dolar bir gecede yaşadığı düşüşle hafızalara kazındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dövizinizi altınınızı Türk Lirasına yatırın açıklamasının ardından bugün resmi gazetede yayınlanan yeni karara göre vatandaşlar döviz ve altın hesaplarını artık Türk Lirasına çevirebilecek. Üstelik tüzel kişilere 6 ay ya da 1 yıl vadeli TL mevduat hesabı açabilme hakkı tanınacak. bu açıklamanın ardından gözler döviz fiyatlarına çevrildi. 11 Ocak tarihinde döviz fiyatlarında son durum ne oldu? Güncel dolar, euro ve sterlin fiyatları şu şekilde açıklandı;

ABD Doları an itibariyle yatırımcısını şaşırtmaya devam ediyor. 11 Ocak tarihinde açıklanan anlık rakamlara göre alış fiyatı 13,7643 TL olurken satış fiyatı 13,7717 TL olarak güncellendi.

Euro cephesinde de yaşanan yükseliş vatandaşı şaşırttı. Milyonlarca vatandaşın merak ettiği anlık rakamlar açıklandı. Buna göre almak için 15,6059 TL satmak için 15,6524 TL fiyat belirlendi.

İngiliz Sterlini yükselmeye başladı. 11 Ocak 2022 anlık verileri açıklandı. Resmi olarak yapılan açıklamaya göre an itibariyle İngiliz Sterlini almak için 18,6832 TL satmak için ise 18,7710 TL fiyat belirlendi.

İlgili Makaleler