Personel Alımı

DSİ’den İlan Geldi: 9 Haziran 2022 Tarihine Kadar Başvurular Devam Edecek! Başvurular O Kurum Üzerinden Gerçekleştirilecek…

Türkiye’de iş arayan vatandaşların yüzünü güldürecek bir haber de bugün Devlet Su İşleri’nden (DSİ) geldi. Kendi bünyesinde çalıştırmak üzere çeşitli pozisyonlara işçi alımı yapacak olan DSİ, işe alınacak olan kişilerde arayacağı şartları ve müracaat şekli ile iş ilanına son başvuru tarihini yayınladığı ilan ile kamuoyunun bilgisine sundu.

Merak ile takip edilen kamu iş ilanlarına güncel bir personel alımı ilanı daha eklendi. Devlet Su İşleri’nin (DSİ), Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden yayınladığı ilan sonrasında Kastamonu Sulama birliği bünyesinde çalıştırmak üzere işçi alımı gerçekleştireceği öğrenildi. Başvuru şartlarının yanı sıra alım metodunu açıklayan DSİ, adayların aşağıda belirtilen yöntem ile seçileceğini duyurdu.

Devlet Su İşleri Personel Alımı Kura Yöntemi İle Gerçekleştiriliyor

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden işe alım gerçekleştirecek olan Devlet Su İşleri (DSİ), zirai sulamacı pozisyonunda açık olduğunu yayınladığı ilan ile kamuoyuna duyurdu. Başvuru yapacak adaylardan pozisyona uygun olanları belirleyerek kuraya tabi tutacak olan DSİ, başvuruların ise İŞKUR üzerinde 7 Haziran 2022 tarihine kadar gerçekleştirilebileceğini açıkladı. Kastamonu Sulama birliğinde çalışacak olan personellerin belirlemesinde kurayı da Kastamonu’da yapacak olan DSİ, 9 Haziran 2022 tarihinde saat 17:00 ila 18:00 saatleri arasında kuranın Kastamonu 2. Noterliği’nde çekileceğini duyurdu. Öte yandan DSİ, İŞKUR ilanının ilan numarasını 00006828483 olarak açıkladı.

Devlet Su İşleri Personel Alımı Kurasına Girebilmek İçin Şartları Taşımak Gerekiyor

Temel olarak genel ve pozisyona özel iki ayrı şart belirlemiş olan Devlet Su İşleri (DSİ), Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden yayınladığı ilanda da bu şartlara yer vermiş bulunuyor. DSİ’nin yayınladığı şartlara göre adayların kuraya girebilmesi için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, minimum ilkokul ve dengi bir okuldan mezun olması, çalışacak bölgede ikamet ediyor olması, erkek adaylar için askerlik ile bir ilişiğinin kalmamış olması ve adli sicil kaydının temiz olması şartlarını yerine getirebiliyor olması gerekiyor. Bunun yanı sıra zirai sulamacı alanında çalışacak adaylardan sektörel deneyim talep eden DSİ, bu alanda en az 4 yıl çalışmış olan ve bunun Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’ndan alacakları hizmet dökümü ile belgeleyebilen adayların başvurularını kabul ediyor. Başvuruları kabul edilen adaylar ise, kuraya girmeye hak kazanıyor.

İlgili Makaleler