Gündem

DSÖ Corona Virüsü İkinci Dalga İçin Tarih Verdi

Çin'in başkenti Pekin'de corona virüsü vakalarının yeniden görülmeye başlaması üzerine Dünya Sağlık Örgütü tarafından bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada ikinci corona virüsü dalgası için tarih verildi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus 50 gün sonra Çin’de corona virüsü vakalarının görülmesi ile ilgili olarak bir açıklama yaparak salgının kaynağını araştırdıklarını belirtmişti.

İKİNCİ CORONA VİRÜSÜ DALGASI

DSÖ tarafından yapılan açıklamada ise olası ikinci corona virüsü dalgasının sonbahar aylarında başlamasının beklendiği belirtildi. DSÖ’nün Avrupa Bölge sorumlusu Dr. Hans Kluge’nin çağrısı tüm ülkelerin bulaşma ve vaka takibi konusunda hemen adım atmaları gerektiği yolunda. Bu konuya ilişkin olarak yetkililerin tüm ülkeleri hızlı ve etkili test, vaka takibi ve izolasyonu konusunda çalışmaya çağırdığı ifade edildi.

Sonbaharda baş gösterebilecek ikinci dalga Covid-19 salgını için DSÖ, bulaşma takibi ve olası karantina uygulamalarını birleştirecek bir strateji geliştirmeye çalışacak.

ARTIŞLAR GÖRÜLEBİLECEK

Dr. Hans Kluge Rsuaya’daki bir DSÖ tesisinde gerçekleştirilen toplantıya katılarak sonbahar mevsiminin ‘yüksek olasılıkla’ sayılarda artışa neden olacağını, tıpkı yıl sonunda grip vakalarında artış yaşandığı gibi Covid-19 vakalarında da artışlar görülebileceğini vurguladı.

İlgili Makaleler