Gündem

Düğün yasağı ne zaman kalkacak?

Bu sene evlenmek isteyen birçok vatandaş düğün yasağının ne zaman kalkacağını merak ediyor. Bayram sonuna kadar uygulanacak olan kısıtlamanın ardından düğünlerin yeniden yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Konuyla ilgili olarak kulislerden yeni bir bilgi geldi. Buna göre, normalleşme adımlarının atılması ile düğünlerinde belirli kısıtlamalara bağlı kalarak yeniden yapılmaya başlaması bekleniyor.

17 Mayıs tarihinden sonra Türkiye’de tam kapanmanın sona ermesi bekleniyor. Bu kapsamda açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İnşallah salgını kontrol altına almış olarak bayram sonrasında kontrollü bir şekilde normalleşme adımlarını atıyoruz” dedi. Bu nedenle özellikle evlenmek isteyen vatandaşlar düğünler hakkında araştırma yapmaya başladı.

Düğün yasağı ne zaman kalkacak?

Kulislerden gelen bilgilere göre nomalleşme için 3 aşamalı bir plan bulunuyor. Söz konusu planın ilk iki aşamasında kafe ve restoran gibi işletmelerin açılması konusu yer alırken, üçüncü aşamada Temmuz ayında düğünlerin kısıtlamalar ile yeniden yapılması bekleniyor.

İlgili Makaleler