Ekonomi

Dul ve yetim aylığı 2022 ne kadar? Asgari ücrete zamdan sonra yeni maaşlar ne kadar oldu?

2022 yılında asgari ücrete ikinci kez düzenleme yapıldı. Yeni asgari ücret tutarı açıklandıktan sonra vatandaşların en çok merak ettiği konular arasında dul yetim maaşları öne çıkıyor. Dul ve yetim maaşı ne kadar oldu? 2022 zamlı dul yetim aylığı ne kadar? Bu soruların yanıtlarını arayan vatandaşlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asgari ücrete ikinci kez zam yapmasının ardından araştırmalarına devam ediyor. Bilindiği üzere asgari ücrete yılda 1 kere zam yapılırken 2016 yılından beri ilk kez temmuz ayında 2. zam yapıldı.

Türkiye’de enflasyon rakamlarının hızla yükselmesinden sonra asgari ücrete ikinci kez zam yapılması gündeme gelmişti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücrete temmuz ayında düzenleme yapılacağını duyurdu. Yeni asgari ücrete ek zam yapılmasıyla birlikte 2022 yılında dul ve yetim maaşı da merak konusu oldu. Türkiye’de milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren dul ve yetim maaşı ile ilgili araştırmalar sürüyor.

Dul ve Yetim Maaşı 2022 Ne Kadar?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücrete yapılacak düzenlemeyi açıkladı. Buna göre 2022 yılın asgari ücrete yapılan ek zam oranıyla birlikte yeni asgari ücret 5 bin 500 TL oldu. Bu gelişmenin ardından milyonlarca vatandaş “Dul ve yetim zamlı maaşları ne kadar oldu?” sorusunun gündeme getirdi. Ancak konuyla ilgili yetkililerden henüz net bir açıklama gelmedi. 2022 dul ve yetim maaşları belli olduğunda haberimizden takip edebilirsiniz.

Dul ve Yetim Aylığı Nedir?

Sigortalı anne veya babasını kaybeden çocuklara vefat dolayısıyla ödenen ölüm aylığına yetim maaşı adı verilir. Kanuna göre kız ve erkek çocuklarına anne babalarından kalan hak sahipliği nedeniyle aylık bağlanması için bazı koşullar vardır. Vefat etmiş olan kişinin hizmetinin 10 yıldan fazla olması halinde hizmet akdi ile 4/a’ya tabi çalışan kız yetimlere, Emekli Sandığı Kanunu’na göre aylık bağlanabilir.

İlgili Makaleler