Ekonomi

Düşük Faizli Kredi Verecekler! Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank…

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan açıklamaya göre, Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank düşük faizli kredi verecek. Söz konusu krediden emekli olabilecek sigortalılar faydalanabilecek. Emekli, olmak isteyen ancak sigorta prim borçları bulunan vatandaşlara güzel haber geldi. Yapılan duyuruya göre, Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank aylık yüzde 1,55 faiz oranı ve 36 ay vade ile kredi verecek.

SGK tarafından yapılan açıklamada: “SGK ve bankaların yaptığı protokol sayesinde sigortalılar, kredi kullanmak suretiyle emekli olma imkânı getirildi. Sigortalılar, yapılandırılan sigorta prim borçlarının peşin ödeme tarihinin son gününe kadar bankadan aylık yüzde 1,55 faiz oranı ve 36 ay vade ile kredi kullanabilecekler.” şeklinde ifade edildi.

Nasıl Başvurulur?

İmkândan yararlanmak isteyen sigortalılar, sigorta prim borçlarına ilişkin yapılandırma başvurularını öncelikle Sosyal Güvenlik İl/Merkez Müdürlüklerine yapacaklardır. Sosyal Güvenlik İl/Merkez Müdürlükleri tarafından verilecek emekli olabileceklerine ilişkin yazı ile birlikte sigortalılar, T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası’nın tercih ettikleri şubelerine kredi için müracaat edebilecekler.

Kredi iş birliği protokolü kapsamında sigortalılara, birikmiş prim borcunu ödemesi durumunda 4/b’den yaşlılık aylığı, 4/b prim borcunu ödemesi durumunda 4/a’dan yaşlılık aylığı, Ek-5 ve Ek-6 kapsamında çalışanlardan birikmiş prim borcunu ödemesi durumunda yaşlılık aylığı, 5510 sayılı Kanunun 41’inci maddesinde belirtilen hizmet borçlanmalarının yapılması durumunda yaşlılık aylığı ve durdurulan hizmet sürelerinin ihya edilmesi durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek.

İlgili Makaleler