Gündem

e-Devlet ile tek ekran üzerinden ödeme yapılabilecek!

e-Devlet üzerinden yapılabilecek işlemler genişletiliyor. Özellikle son eklenen özellik araç sahiplerini çok sevindirecek. Araç sahipleri artık e-Devlet sistemi “Araçlarım” menüsünden, hiçbir yere gitmeden sigorta, ceza, muayene, otoyol geçişi ve borç durumu gibi birçok bilgiyi tek ekran üzerinden görüntüleyebilecek ve ödeme işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Sürekli kendini güncelleyen e-Devlet sistemi son özellikleri ile araç sahiplerine kullanım rahatlığı sağlayacak. Daha önce araçlar ile ilgili hizmetler için 15 farklı işlem gerçekleştirilirken artık “Araçlarım” menüsünden tek sayfa üzerinden tüm işlemler gerçekleştirilebilecek. Vatandaşlar, hiçbir yere gitmeden sigorta, ceza, muayene, otoyol geçişi ve borç durumu gibi birçok bilgiyi tek ekran üzerinden görüntüleyebilecek ve ödeme işlemlerini yapabilecekler.

TÜM CEZA ÖDEMELERİ KOLAYLIKLA YAPILACAK

e-Devlet sistemi yeni özelliklerini AA muhabirine açıklayan Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç,”Vatandaşlarımız, ‘Araçlarım’ hizmetiyle hiçbir yere gitmeden sigorta, ceza, muayene, otoyol geçişi ve borç durumu gibi birçok bilgiyi tek ekran üzerinden görüntüleyerek bunlara ilişkin ödeme işlemlerini gerçekleştirebilecek. Ödeme işlemleri için özel bir hizmet sayfası da hazırlandı. Araç muayene ve egzoz gazı emisyon ölçüm raporlarını inceleyebilecek. Artık ‘Araçlarım’ sayfasında gözüken tüm ceza ödemeleri kolaylıkla yapılabilecek.” İfadelerini kıllandı.

SORGULAMALAR TEK EKRANDA YAPILACAK

Sistem üzerinden araç sorgulama verilerini açıklayan Koç, “Araç plakasına yazılan cezalara yönelik sorgulama 83 milyondan fazla, araç sorgulama işlemi yaklaşık 25 milyon, HGS hesap bilgileri sorgulama işlemi de yaklaşık 18 milyon defa yapıldı. Yıl içerisinde yoğun olarak kullanılan bu hizmetlere artık tek bir noktadan ulaşılabilecek.” Dedi.

Vatandaşların e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebileceği 5 binden fazla hizmet bulunuyor. e-Devlet sürekli güncelleme ile yeni özelliklerini duyurmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler