Eğitim

AÖF’den Beklenen Sınav Tarihi Açıklaması! 2019-2020 Vize ve Final Sınavı Tarihleri Netleşti

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) binlerce öğrencinin merakla beklediği güz ve bahar dönemine ait vize ve final sınavı tarihlerini resmi web sitesi üzerinden duyurdu. Üniversite eğitimlerine açıktan devam eden yada ikinci üniversite okuyan binlerce genç, her geçen gün sınav tarihlerini merakla bekliyordu. Peki, AÖF güz ve bahar dönemi sınav tarihleri ne zaman

AÖF GÜZ DÖNEMİ SINAVLARI NE ZAMAN?

Üniversite eğitimlerine açık öğretim üzerinden devam etmeye karar veren binlerce aday internet üzerinden araştırmalarına devam ediyor. AÖF güz dönemi içerisinde ilk ara sınavlar 14-15 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek. AÖF güz dönemi sonu sınavları ise 18-19 Ocak tarihleri arasında yapılacak.

Bahar Dönemi vizeler 18 – 19 Nisan 2020 de, Bahar Dönemi finalleri ise 13 – 14 Haziran 2020 tarihlerinde düzenlenecek. Alttan dersi olanlar için Yaz Okulu sınavları 22 – 23 Ağustos 2020 tarihlerinde düzenlenecek. Alınan karara göre önümüzdeki dönem üç ders sınavı olmayacak. Öğrenciler yaz okullarında alttan kalan derslerini vermeye çalışacak.

AÖF’DEN KAÇ YILDA MEZUN OLMAK GEREKİYOR?

Öğrencilere, öğrenimlerini tamamlamaları için tanınan program süresi; 2 yıllık önlisans programları için 4 yarıyıl, 4 yıllık lisans programları için 8 yarıyıldır. Azami süreler ise öğrencinin kayıt yaptırdığı dönemden başlamak üzere önlisans programları için 8 yarıyıl, lisans programları için 14 yarıyıldır. Öğrenci, azami süreler boyunca öğrencilik haklarından yararlanır. Öğrenci, kayıt yenilemediği dönemlerde öğrencilik haklarından yararlanamaz. Öğrencinin kayıt yenilemediği dönemler, azami eğitim-öğretim süresinden sayılır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir