Eğitim-Sen’den “Sözleşmeli Öğretmene Kadro” Talebi

2020 yılı bütçesi için Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi yarın TBMM plan ve bütçe komisyonunda görüşülecek. Görüşme öncesi yazılı bir açıklama yapan Eğitim-Sen’in gündeminde sözleşmeli öğretmenler de vardı.

Mecliste başlayacak MEB bütçe görüşmeleri öncesi Eğitim-Sen taleplerini açıkladı. Sözleşmeli sistem nedeniyle aile düzeni kuramayan, çeşitli sosyal zorluklar yaşayan ve bu nedenle memuriyete geçmeyi bekleyen sözleşmeli öğretmenlere kadro ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Taleplerin içinde sözleşmeli öğretmenlik, 3600 ek gösterge ve okullara ödenek gibi önemli konular yer aldı.

MEB’E BÜTÇE VURGUSU

Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin rakamsal olarak büyümesinin nedeninin eğitime verilen değer değil, personele verilen ücretlerin ve harcamaların büyüklüğünden kaynaklandığını belirten Eğitim-Sen, MEB’in de bunu amorti etmek için eğitim emekçilerini kuralsız, esnek ve güvencesiz olarak gece gündüz çalıştırdığını, sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik politikasında ısrar ederek güvencesiz istihdam politikaları hayata geçirdiğini belirtti.

Taleplerini açıklayan sendika, sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik şekline tamamen son verilmesini, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçmesi talebini de iletti. Ayrıca Bakan Selçuk’un geçenlerde yaptığı kadro açıklamasında ” ücretli öğretmenliği kaldırmak için çalışıyoruz” ifadesi de hatırlatıldı.

Eğitim-Sen’in diğer talepleri arasında kamu kaynaklarının özel okullara harcanmasına son verilmesi, 3600 ek göstergenin bir an önce çıkması, eğitimcilere ek zam yapılması ve eğitimde şiddeti önleme yönünde  talepler yer aldı.

ÖĞRETMENE ŞİDDET SON BULSUN

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek amacıyla yasal düzenlemeler yapılması için hazırladıkları dosyayı MHP’nin TBMM Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül’e teslim etti. Geylan, “Teklifimiz TBMM’de bulunan tüm partilerin mutabakatıyla en kısa sürede hayata geçirilir. Diliyoruz ki, bundan sonra eğitim çalışanlarına yönelik şiddet uygulayanlar gereken

yaptırımlarla muhatap olurlar ve şiddet olaylarında yapanın yanına kar kalmaz. Artık eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin son bulmasını istiyoruz. Öğretmenlerimiz, her önüne gelenin kolaylıkla ve cüretkârca hakaret edebildiği ya da şiddet uygulayabildiği kimseler olmaktan çıkarılmalıdır. Her zaman söylüyoruz; öğretmene verdiğimiz değer aslında çocuklarımıza verdiğimiz kıymettir. Toplumun işte bu şuurla hareket etmesi ve öğretmenlerimize muteber bir tutumla yaklaşması gerekmektedir. Tabii bunun yanı sıra ülkemizi yönetenlerin ve yasa koyucuların da eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti önleyici ve öğretmenlik mesleğinin saygınlığını artırıcı tedbirleri alması gerekmektedir. Bu amaçla hazırladığımız yasa teklifini TBMM gündemine taşıyoruz. İnşallah teklifimiz TBMM’de bulunan tüm partilerin mutabakatıyla en kısa sürede hayata geçirilir. Diliyoruz ki, bundan sonra eğitim çalışanlarına yönelik şiddet uygulayanlar gereken müeyyideyle muhatap olurlar ve şiddet olaylarında yapanın yanına kar kalmaz. Eğitim çalışanlarının bu önemli sorununa kayıtsız kalmayan ve TBMM nezdinde konunun takipçisi olacağını beyan eden MHP Grup Başkanvekili Sayın Muhammed Levent Bülbül’e ilgi ve duyarlılığından ötürü teşekkür ediyor, tüm milletvekillerimizi hem komisyon aşamasında hem de Genel Kurul sürecinde yasa teklifine destek olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version