Ekonomi

Eğitim İçin Seferberlik Başladı; Üç Banka Birden Anında 100.000 TL Eğitim Desteği Sağlamaya Karar Verdi! Eğitim Desteği Başvuruları…

Son dönemlerin en çok artan masraflarından biri olan eğitim sektöründeki harcamalar vatandaşların bu alandaki harcamaları için sık sık bankalara başvurmasına neden oluyor. Avantajlı bir hizmet verebilmek adına sadece bu sektör harcamalarına özel kredi paketi hazırlamış olan kamu ve özel banka kuruluşları ise, 2022 yılında vatandaşların karşısına eğitim kredileri ile çıkıyor.

Eğitimdeki fırsat eşitliğini sağlayabilmek adına vatandaşlara sık sık eğitim kredisi ile destek olan bankalar kurs masraflarından özel okul taksitlerine kadar her türlü eğitim ihtiyacının ertelenmesinin önüne geçmeyi hedefliyor. Bu bağlamda eğitim kredilerinin en avantajlılarını mayıs ayında aşağıdaki bankalar veriyor.

Kamu Bankalarından Eğitime Destek Kredisi

Eğitime en büyük destekleri, bu yıl da kamu bankaları sağlıyor. Ziraat Bankası ve Halkbank tarafından sağlanan eğiti destek kredileri farklı faiz oranları ve azami 36 ay vade ile sunuluyor. Kredilerde 50 bin TL’ye kadar olan tutarı 36 ay vadelendiren Ziraat Bankası ve Halkbank, 50 bin TL’nin üzerinde ise 24 ay taksit seçeneği sağlıyor. Halkbank, eğitim kredilerinin üst limitini 100.000 TL olarak belirlemişken; Ziraat Bankası, böyle bir limit koymuyor. Bunun yanı sıra Halkbank eğitim kredilerini yüzde 1,63’ten başlatırken; Ziraat Bankası, eğitim kredilerini yüzde 1,94 faiz oranı ile başlatıyor. Öte yandan Halkbank’tan 50 bin TL’lik bir eğitim kredisi alınması halinde en uzun vadede ödenecek tutar 1.947,81 TL iken; Ziraat Bankası’nda bu tutar 2.066,45 TL olarak hesaplanıyor.

Denizbank’tan Eğitime Destek Paketi

Hem öğrencilere hem de velilere eğitim kredisi sağlayan özel banka kuruluşlarından biri olan Denizbank, 18 yaşını doldurmuş ve düzenli gelire sahip olan herkese kredi desteği sunuyor. Eğitim kredisi başvurularından T.C. kimlik kartı aslı ve fotokopisi, gelir belgesi, ikametgah belgesi veya fatura örneği ve öğrenci kabul belgesi gibi evraklar talep eden Denizbank, bu kredilerini yüzde 2,54 faiz ve azami 36 ay vade ile sunuyor. 55 bin TL’ye kadar eğitim kredisi sağlayan Denizbank’tan çekilecek olan 10 bin TL değerinde bir eğitim kredisinin aylık taksitleri ise, en uzun vadede 461,32 TL olarak hesaplanıyor.

İlgili Makaleler