Türkiye’de Geleceğin Meslekleri YÖK 100/2000 Programında Saklı

Türkiye’de geleceğin mesleklerine ilişkin İstinye Üniversitesi Genel Sekreteri Burak Kılanç önemli değerlendirmelerde bulundu. Geleceğin meslekleri konusunda üniversite adaylarının çok meraklı olduğunu dile getiren Burak Kılanç bu mesleklerin ülke ve bölge bazında oluştuğunu herkesin bilmesi gerektiğini vurguladı.

GELECEĞİN MESLEKLERİ YÖK 100/2000 PROGRAMINDA SAKLI

İstinye Üniversitesi Genel Sekreteri Burak Kılanç geleceğin mesleklerine dair açıklamasında YÖK 100/2000 programının önemine değindi. Kamu YÖK projesinin bir hayli önemli olduğu vurgusunda bulunan Burak Kılanç bu uygulamanın doktora seviyesinde bir proje olmakla birlikte, YÖK’ün saptadığı 100 öncelikli alanın üniversite tercihi yapacak YKS adayları ve aileleri için Türkiye’nin ihtiyaçlarını yansıtan önemli bir kaynak olduğunu ifade etti. 

Geleceğin Meslekleri ve Uygulama Alanları

Geleceğin mesleklerine ilişkin YÖK yoğunlaştığı alanlara dair bilgi veren Murat Kılanç YÖK 100/2000 projesinde; aşı, insan beyni ve nörobeyinden moleküler biyoloji ve genetiğe, ilaç araştırmalarından antropolojiye, bilim tarihinden felsefeye, robotik, yapay zeka, mikro ve nano teknolojiden, doku mühendisliğine, balıkçılık teknolojisinden sürdürülebilir tarıma, veri bilimi ve sensör teknolojilerine dair 100 farklı alan bulunduğunu ifade etti.

“Adaylar, aileler, rehber öğretmenler internete girip YÖK 100/2000 diye arayacak olurlarsa burada Türkiye için geleceğin mesleği olan 100 alanı görebilirler. Bu alanlarla bir şekilde gençlerin önünü açabiliriz. Bu 100 alanla ilişkili bölümlerini seçerek gençler, kariyerleri ile igili planlama yapabilirler. Meslek seçimi çok önemlidir. Gençlere hep sevdiğiniz mesleği, en iyi motivasyonla, elinizden gelenin en iyisiyle yapın, işte o vakit o meslek size güzel geri dönüşler getirecektir diye söylüyoruz ama geleceğin mesleği anlamında da ilgi duyduğunuz ve keşfettiğiniz alanlara yönelmek önemlidir”

Kamuilanlari.com

Exit mobile version