Ekonomi

Eğitime Destek Bu Kez Dört Özel Bankadan Geldi; Başvuru Yapan Herkese 10 Bin TL Eğitim Desteğinde Bulunacağını Açıkladı! Başvurular…

Son günlerde artan harcama kalemlerinden biri olan eğitim, özel kurs ücretlerinden dershane masraflarına kadar pek çok masraf ile velilerin maddi olarak sınandığı alanlardan biri olma özelliği gösteriyor. Bu konuda eğitim ödemelerini gerçekleştirmekte zorlanan veli ve öğrencilerin imdadına aşağıdaki bankalar yetişiyor.

Günümüzde tatilden eğitime her harcama için özel bir kredi paketi bulunuyor. Bu kredi paketlerini konuya özel olarak oluşturulmasının en önemli özelliği de daha uygun faiz ve taksitler ile vatandaşlara sağlanıyor olması oluyor. Geçmişte Ziraat Bankası ve Halkbank tarafından sağlanan eğitim kredileri şimdilerde Akbank, TEB, QNB Finansbank ve Türkiye İş Bankası tarafından da sağlanıyor.

Akbank ve TEB Eğitim Kredileri Eğitim Masrafların Sorun Olmaktan Çıkarıyor

Hem velilerin hem de şartları sağlayan öğrencilerin yararlanabileceği Akbank ve TEB’in şubesiz kolu olarak hizmet veren CEPTETEB, eğitim masraflarını farklı koşullarda gidermeye talep oluyor. Bu bağlamda Akbank’ın eğitim kredileri yüzde 2,11 oranından başlayan faizler ile sunuluyorken; CEPTETEB’in eğitim kredilerinin faiz oranları ise yüzde 1,59 olarak belirlenmiş bulunuyor. Bu kapsamda tutara göre değişen vade oranları sağlayan Akbank ve CEPTETEB, kredilerini 36 aya varan taksitler ile sunuyor. Bu kapsamda Akbank’tan çekilecek olan 10.000 TL tutarındaki eğitim kredisi için aylık ödemeler 427 TL olarak hesaplanıyorken; CEPTETEB’ten çekilecek olan 10.000 TL tutarındaki eğitim kredisi için aylık ödemeler ise 387 TL olarak hesaplanıyor.

Eğitim Kredilerinde QNB Finansbank Ve İş Bankası Hamlesi

Smiling graduates hugging outdoors

Hiç şubeye gitmeye gerek bırakmadan dijital araçlar üzerinden bile başvuruları kabul eden QNB Finansbank ve Türkiye İş Bankası isimli özel banka kuruşları da eğitim kredileri sağlıyor. Bu kapsamda QNB Finansbank’ın eğitim kredileri yüzde 1,79’dan başlayan faizler ile sunulurken; Türkiye İş Bankası’nın eğitim kredileri yüzde 1,90 oranından başlayan faizler ile sağlanıyor. Öte yandan 36 aya varan vadeler ile sunulan eğitim kredilerinden 10.000 TL tutarında QNB Finansbank’tan çekilmesi halinde aylık taksitler 402 TL iken; bu tutar Türkiye İş Bankası’nda 410 TL’ye kadar taksitlendirilebiliyor. Ayrıca hem QNB Finansbank hem de Türkiye İş Bankası esnek geri ödeme planları ile müşterilerinin eğitimlerini destekliyor.

İlgili Makaleler