Kamu Haberleri

EGM 2500 Polis Alımı İçin Kritik Süreç Başladı

27 Haziran 2020 tarihi polisliğe giriş için kritik tarih olurken on binlerce aday YKS TYT'ye katılacak. Üniversiteye giriş sınavının ilk adımı olan TYT'den adayların alacakları puanlar ile 2500 polis alımı gerçekleştirilecek.

Lise mezunları adaylar arasından polis alımı gerçekleştirilecek. 27 Haziran 2020 TYT gerçekleştirilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı ‘nın ilk oturumu olan TYT ‘ye girecek öğrenciler , sınavda alacağı puan ile 2020 PMYO polis alımı için başvuru yapabilecek.

Söz konusu sınav 27 Haziran 2020 tarihinde saat 10:15’te başlayacak. Öğrenciler, saat 10.00 ‘dan sonra sınav salonlarına alınmayacak. TYT ‘ye giren adaylar arasından sonuçlar açıklandıktan sonra 2500 polis alımı için başvurular alınacak.

TABAN PUAN ALTINDAKİLER BAŞVURAMAYACAK

Öğrencilerin TYT ‘de alacağı puan , polisliğe girişte dikkate alınacak. Polis Akademisi tarafından belirlenecek taban puanın altında alan adaylar polis alımına başvuru yapamayacak.

TYT ‘ye girecek öğrencilerin Türkçe veya Matematik testlerinden en az 0.5 net yapması gerekmektedir. İki testin birinden 0.5 netten aşağı olursa ya da hiç çözmezseniz puanınız hesaplanmaz.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

TYT’ye katılan adayların sınav sonuçları 28 Temmuz 2020 tarihinde açıklanacak. Sınav sonuçlarının açıklanmasının aradından Emniyet Genel Müdürlüğü PMYO 2500 polis alımı için başvurular alınmaya başlanacak.

Net tarih açıklandığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

İlgili Makaleler