Ekonomi

Ekim ayı evde bakım maaşları yattı mı? 20 Ekim 2022 evde bakım maaşı yatan iller listesi! Evde bakım maaşı sorgulama ekranı 2022

İhtiyaç sahipleri için pek çok farklı kategori altında nakdi ve fiziki sosyal yardım modelleri geliştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, her ay olduğu gibi ekim ayında da arama motorlarında sıklık ile sorgulanan kurumlardan birisi oldu. Bakanlığın yardım modellerinden birisi olan evde bakım desteğinin ekim ayı ödemelerine ilişkin sorgulamalar yapan ihtiyaç sahipleri, ödemelerin yatıp yatmadığını öğrenmeye çalışıyorlar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı her ay olduğu gibi ekim ayında da evde bakım ödemelerini hesaplara aktarmaya başladı. Ayın 15’inde başlayan ve 30’una kadar sürecek olan ödeme dönemi kapsamında bazı iller için belirlenmiş olan ödeme planlarının tamamlandığı bilgisi kaydedildi.

EVDE BAKIM MAAŞI NEDİR, NEREDEN SORGULANIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardım modellerinden birisi olarak hizmete sunulan evde bakım desteği, kendi bakımını kendisi üstlenemeyen ve evde tedavi gören ihtiyaç sahiplerine verilmektedir. Asgari ücrete bağlı olarak hesaplanan ve temmuz ayında açıklanan yüzde 30’luk ara zamdan sonra tekrar güncellenen evde bakım desteği, 3 bin 340 TL’ye yükselmiştir.

Bakanlığın binlerce vatandaşı yakından ilgilendiren evde bakım desteği, kurumun düzenli ödeme hizmetlerinden birisidir. Bu kapsamda kişinin ihtiyaç sahibi olma ve bakıma muhtaç olma durumunun devam ediyor olmasına bağlı olarak her ay hesaba aktarılan destek tutarı, e- devlet sistemi üzerinden kontrol edilebilmektedir. İlgili yardım modelinden destek alan ve ödemesi Ziraat Katılım Bankası’na yatırılan ihtiyaç sahipleri, e- devlet sisteminin yanı sıra cep bankaya kayıtlı bulunan cep telefonunun mesajlar kısmından BAKIYE yazıp 4747’ye kısa SMS göndererek de hesaplarını kontrol edebilmektelerdir.

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER 20 EKİM 2022

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın kendi bakımlarını üstelenemeyecek durumda olan engelli ihtiyaç sahipleri için geliştirmiş olduğu evde bakım yardımı modeli için ekim ayı ödemeleri hesaplara aktarılmaya devam ediliyor. Bu kapsamda şimdiye kadar ödemeleri tamamlanmış olan şehirler, şu şekilde duyuruldu:

  • Uşak, Kahramanmaraş, Denizli, Manisa, Sakarya, Malatya, Niğde, Amasya, Gaziantep, Diyarbakır, Karaman, Bitlis, Kocaeli, Bursa, Şanlıurfa, Nevşehir, Konya, Çanakkale, Şırnak, Bolu, Siirt, Van, Rize, İzmir, Erzurum, Yalova, Afyon, Hatay, Burdur, İstanbul, Tokat, Kırıkkale, Osmaniye, Tekirdağ, Ordu, Karabük, Aydın, Zonguldak, Mersin, Antalya, Bilecik, Ankara, Adana, Samsun, Edirne, Sivas, Balıkesir.

İlgili Makaleler