Ekonomi

2020 Yılı Bütçesinde EYT Maddesi! EYT ile Emeklilik Bekleyenlere Kötü Haber

Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlar için Maliye Bakanı Berat Albayrak, Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan açıklamaların ardından bir kötü haberde bütçe görüşmelerinden geldi. 

Bütçe görüşmeleri kapsamında 2020 yılı adına bilgi veren Naci Ağbal, Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşları üzen açıklamalarda bulundu. 

Bu kapsamda 2020 yılında EYT Yasası bekleyen vatandaşlar için yapılan o açıklama detaylarını Kamuilanlari.com olarak sizlerle paylaşıyoruz. 

EYT YASASI BEKLEYENLERE BÜTÇE’DEN KÖTÜ HABER

2020 yılı bütçesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunuldu. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal tarafından yapılan sunumda 2020 yılı için yapılan ödemeler yer aldı. Bu çerçevede öngörülen verileri paylaşan Naci Ağbal, 2020 yılında sosyal harcalamalar için 69,5 milyar TL, emekli aylıkları için 365,9 milyar TL ayırdıklarını ifade etti.

Bu açıklamaların ardından ise kendisine sorulan sorulara yenıt veren Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal emeklilikte yaşa takılanlar için sorulan bir soruya yanıt verdi. Naci Ağbal tarafından yapılan açıklama detayları şöyle;

Bütçe Görüşmelerinde EYT Sorusu

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal kendisine sorulan, 2020 yılında bütçeden kaynak ayrılıp ayrılmadığı sorusuna şu ifadelerle yanıt verdi. “2020 yılı bütçesi yapılırken mevcut belirlenmiş Kalkınma Planı, Yeni Ekonomi Programı ve mevzuatta tanımlanmış görevler kapsamında giderler oluşturuldu. Dolayısıyla mevzuatta öngörülmeyen herhangi bir konuda bütçeden yeni bir kaynak öngörülmedi.” Bu kapsamda hükümet adına Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan açıklamalarda hükümetin eyt çalışması olmadığı ifade edilmişti. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir