Ekonomi

7 Milyon Asgari Ücretlinin Beklediği 2020 Asgari Ücret Zam Oranı

Asgari ücret 2020 yılı zam oranı 20 milyon çalışanı doğrudan yada dolaylı olarak etkileyecek. Öyle ki başta Asgari Geçim İndirimi olmak üzere çok sayıda SGK, İŞKUR, Aile Bakanlığı desteği asgari ücrete bağlı olarak değişiyor. 

Peki milyonlarca çalışanın kazancını etkleyecek olan 2020 yılı asgari ücretine nasıl ve ne kadar zam yapılacak?

2020 yılı asgari ücretine ilişkin bilinmesi gereken ayrıntıları ve zam belirleme sürecinin nasıl işleyeceğini detayları ile aktarıyoruz. 

2020 YILI ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Asgari ücret zammı nasıl belirlenecek? 2020 yılı asgari ücret belirleme süreci şu aşamalara göre olacak. 

İşçiler adına Türk İş Sendikası, işveren TİSK ve hükümet adına Çalışma Bakanlığı; 2019 yılı Aralık ayında Asgari Ücret Belirleme Komisyonu olarak görüşmelere başlayacaklar. 

Görüşmeler öncelikle Türk İş evsahipliğinde daha sonra TİSK ve Çalışma Bakanlığı ev sahipliğinde olacak. En az 4 toplantının gerçekleşmesi beklenirken nihai karar Ocak ayından önce açıklanacak. 

Zam Oranları Ne Kadar?

2020 yılı asgari ücreti için çeşitli zam oranları gündemde. Bu zam oranlarında ise kamu işçilerine verilen yüzde 12’lik zam oranı ile yine 2019 yılı sonu enflasyon rakamları öne çıkıyor. Bu kapsamda 2020 asgari ücreti için yüzde 10 ile yüzde 15 bandı arasında bir zam bekleniyor. Bu zam oranları işçi maaşlarına 202 TL ile 303 TL arasında zam yapılması anlamına geliyor. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir