Ekonomi

Asgari ücret zammı için şaşırtan öneri : TBMM’de ortaya çıktı

Milyonlarca kişi merakla asgari ücret zammı ne kadar olacağını bekliyor.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI TEKLİFİ ORTAYA ÇIKTI

Herkesin yakından takip ettiği asgari ücret zammı hakkında TBMM’de Halkların Demokratik Partisi Grubu adına açıklama yapan İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu yetkililerin önerdikleri asgari ücret zammı teklifini açıkladı.

TBMM Genel Kurulunda devam eden bütçe görüşmelerine Halkların Demokratik Partisi Grubu adına konuşan İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu asgari ücret ile çalışanlara sunulan asgari ücret zammı hakkında değerlendirmede bulundu.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLACAK?

TBMM’de yapılan bütçe görüşmeleri ile ilgili olarak Piroğlu, “Aslında bu ay, aralık ayında 2 tane bütçe tartışılıyor. Bunlardan birincisi asgari ücret bütçesi. Yani çalışanlar, 10 milyon çalışan, yaklaşık 12 milyon emekli ve 6 milyon emeklilikte yaşa takılan ve buna engellileri eklediğinizde yaklaşık 60-65 milyon insanının yaşam ücreti bir gizli toplantıda patronların ve Hükûmetin temsilcileriyle kararlaştırılmaya çalışılıyor.” dedi.

ASGARİ ÜCRET İLE ÇALIŞANLAR HAKKINDA FLAŞ AÇIKLAMA

Piroğlu yaptığı açıklamalarla, “İşçilere açlık sınırını dayatıyorsunuz. Asgari ücret açlık sınırıdır. İşçiyi açlık sınırında posası çıkana kadar kanını emenler, sömürenler, işçi işine yaramaz hâle geldiğinde açlık sınırının altında, yarı ücretle emekli etmeye çalışıyor, sefalete mahkûm ediyor. Hatta yaşı tutmayanları emekli bile etmiyor ama bu bütçe, aynı zamanda, bütün gücüyle zengini zengin etmeye, patronu daha fazla zengin etmeye çalışıyor çünkü orada işçiye asgari ücretle asgari yaşam sınırını dayatanlar, burada o çoğunluğun ödediği vergileri patronlara ve saraya peşkeş çekmenin derdini güdüyor.” ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI YÜZDE 5!

Asgari ücret zammı olarak yüzde 5 zam önerildiğini belirten Piroğlu şunları söyledi:

Vergilerin yüzde 75’ini ödeyen halk, gelirin çok küçük bir kısmıyla, açlık sınırıyla yaşamaya mahkûm ediliyor ve sizin on yedi yıllık hükûmetinizde, iktidara geldiğiniz 2002’de 54 bin olan milyoner sayısı, bugün 213 bini bulmuş durumda. Zengini daha fazla zengin, yoksulu daha fazla yoksul yapmak için elinizden geleni yapıyorsunuz ve işçilere, asgari ücretle çalışan milyonlara yüzde 5 zam öneriyorsunuz ve bununla yaşamaya zorluyorsunuz.

İktidarın temsilcisi konuştu, nasıl bir ülke istediğini söyledi ve yetinmedi, birisi daha çıktı konuştu, dedi ki: “Biz bütçede köprüleri, biz bütçede tünelleri, biz bütçede barajları, şehir hastanelerini görüyoruz.” Ayrı dünyalarda yaşıyoruz. Biz aynı bütçede, o tüneller inşa edilirken öldürülen işçileri, biz aynı bütçede o madenlerin, topraklarının yağmalandığı köylüleri, biz aynı bütçede şirketlere, inşaat baronlarına peşkeş çekilen devlet sermayesini ve biz aynı bütçede SİHA’ları, İHA’ları değil zengin edilen savaş baronlarını görüyoruz ve öldürülen, ölüme zorlanan yoksul çocukları görüyoruz. Bu yüzden, aynı kavramlarla aynı dünyadan bakmıyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir