Ekonomi

Asgari Ücretli Çalışana Asıl Jest Bu Olur: 463 TL

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir açıklama yapmış ve asgari ücretlilere bir jestlerinin olacağını söylemişti. Asgari ücretin açıklanmasının ardından jestin olmadığını belirten işçiler 314 TL zam için tepki gösterdi.

Asgari ücret zammı sonrası Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bir açıklamada bulundu ve işçileri enflasyona ezdirmediklerini ifade etti. Ayrıca Bakan Selçuk açıklamalarında işverenin 2250 TL taban rakamına kadar çıktığını , bunun üstüne de 75 TL ‘lik jest yapıldığını ifade etti.

ÜÇ AYDA BİR 463 TL İKRAMİYE 

İYİ Parti’li Lütfü Türkkan TBMM’ye bir kanun teklifi verdi. Teklifte asgari ücretliden 463 TL vergi kesildiğini , her ay kesilen bu vergilerin fahiş olduğunu , bu nedenle işçilerden üç ayda bir vergi alınmamasını talep etti.

Bu teklif TBMM’de kabul edilseydi işçiler üç ayda bir 463 TL ikramiye alabilecek. 

ASIL JEST BU OLACAK

Asgari ücretli çalışan vatandaşlar ise Bakan Selçuk’un açıklamalarında belirttiği jestin aslında 463 liralık ikramiye verilmesi kapsamında tam anlamını bulacağını ifade ediyorlar. İşçiler asıl jestin bu olacağını belirtiyor. 

Bu kanu teklifi hakkıda henüz net bir açıklama yok. Ancak yeni gelişmeler olduğunda okuyucularımızı sitemiz üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir