Ekonomi

Emeklilere müjdeli haber! Emekli maaşına ne kadar zam yapılacak?

Türkiye‘de milyonlarca emekli, gelecek olan emekli maaşı zammına yönelik merak içinde son dakika gelişmelerini takip ediyor. Vatandaşlar, Ocak ayında yapılacak olan emekli maaşı zammı hakkında tahminler yürütüyor ve gündemi sıklıkla takip ediyorlar. Yapılacak zam miktarında en önemli etkenlerinden biri, 2019 yılının ikinci yarısında gerçekleşmiş olan enflasyon rakamları. Ayrıca son olarak Merkez Bankası‘nın Ekim ayı beklenti anketinin gelmesi ile birlikte, zam miktarı ile ilgili rakamlar da hemen hemen oluşmaya başladı.

Peki, emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? Ekonomistlere göre, yapılan beklenti anketinde 2019 yılı enflasyon tahmini yüzde 12.69 olarak yer aldı. Bu tahmine göre; 2019’un ikinci 6 aylık dönemindeki enflasyon yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammı yüzde 7.3 olarak gerçekleşecek. 

EMEKLİ OCAK ZAMMI NE KADAR OLACAK? SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİ OCAK ZAM MİKTARI

Yaklaşık 9 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisinin Ocak zammı ile ilgili yeni haber, Merkez Bankası‘nın Ekim ayı beklenti anketinden geldi. Ekonomistlerle yapılan bu ankette, 2019 yılı enflasyon tahmini yüzde 12.69 olarak yer aldı.

Yüzde 7.3 zam oranı; 2 bin liralık maaşı 2 bin 146, 3 bin liralık maaşı 3 bin 219, 4 bin liralık aylığı 4 bin 292, 5 bin liralık maaşı da 5 bin 365 liraya yükseltecek.

Emekliler, kesin zam oranını ise 3 Ocak’ta öğrenecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir