Ekonomi

EYT Yasası İle Emeklilik Bekleyenlere Müjde Gibi Kurul Açıklaması

Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşların sorunlarının çözümü için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile EYT Kurulu oluşturulmuştu. 

EYT Kurulu’nun başına ise Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Başkanlığı Başkanvekili Vedat Bilgin getirildi. Bu kurul ve çalışmalar EYT’li vatandaşlar tarafından umutla karşılandı. Ancak son gelen açıklamalar bu umutların kırılmasına neden oldu. 

BAKAN ALBAYRAK EYT UMUTLARINI KIRDI

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, AK Parti kampında EYT konusunu ele almış ve milletvekillerine açıklamalarda bulunmuştu. 

Bakan Albrayrak, EYT Yasası için bekleyen vatandaşlara yönelik umut kıran açıklamalarda bulunmuş ve EYT konusunda çalışma olmadığını ve düzenlemenin gündemde olmadığını ifade etmişti. 

Cumhurbaşkanlığı EYT Kurulu Çalışmalarına Devam Ediyor

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıklamaları ile umutları kırılan EYT’li vatandaşlara ise müjde gibi haber SGK Uzmanından geldi. 

EYT konusuna dair paylaşımları ve çözüm önerileri ile dikkat çeken SGK Uzmanı Özgür Erdursun kendisine ait sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanlığı EYT Kurulu’na dair açıklamalarda bulundu. Özgür Erdursun oluşturulan kurulun Emeklilikte Yaşa Takılanlar için çalışmalarına devam ettiğini vurguladığı açıklamasında, ”EYT’de çalışmalar devam ediyor Sayın Vedat Bilgin görevinin başındadır.” ifadelerini kullandı. 

EYT konusunda Cumhurbaşkanlığı Kurulu’nun çalışmalarına devam etmesi konunun şimdi Maliye Bakanlığı’nın gündeminde olmasa bile ileride alınabileceği olarak değerlendirildi.

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir