Ekonomi

İŞKUR’dan Annelere Aylık 2 Bin 724 TL Destek ! İşte Tüm Detaylar

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü aracılığı ile birçok destek sağlanıyor. Bu desteklerden 2 ile 5 yaş aralığında çocuğu bulunan anneler de yararlanabiliyor. Bazı şartları sağlayan anneler günlük 89,4 lira ödeme alıyor. Buna ek olarak anneler aylık 400 lira daha ödeme yapılıyor. 

Tüm bunların yanı sıra annelere sosyal programlar kapsamında 2 bin 724 TL kazanç sunuluyor. Peki bu destekler için aranan şartlar neler? Detayları kamuilanlari.com olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz…

ANNELERE 2 BİN 724 TL

Çocuk sahibi olan kadınların iş hayatında yer alması için pek çok destek sağlanıyor. Bu bağlamda İşbaşı Eğitim Programlarına katılan ve 2 ile 5 yaş arasında çocuğu olan annelere günlük 89,4 lira ödeme yapılıyor. Ayrıca bu gelire ek olarak aylık 400 lira da bakım desteği veriliyor.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen işbaşı eğitim programlarına katılan anneler, 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 lira bakım desteğinden yararlanıyor. İş öğrenen annelere ayrıca para da ödeniyor. 

Konu ile ilgili olarak İşbaşı Eğitim Programlarına katılanlara gülük olarak 89,4 lira veriliyor. Bu kapsamda anneler bu programa katılıp hem iş tecrübesi kazanıyor hem de gelir elde ediyor.

İşbaşı eğitim programları; bilişim ve imalat sektörlerindeki işyeri ve mesleklerde en fazla 6 ay olarak uygulanıyor. Yani anneler 6 ay boyunca çifte destekten yararlanabiliyor. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir