Ekonomi

İstihdam Yardım Parası: İş Arayan İşsiz Vatandaşlara İhtiyaçları için 888 TL Ödeme

Bilindiği üzere devlet vatandaşlara içerisinde bulundukları durumlara göre çeşitl yardımlar ve destekler sağlıyor. 

Vatandaşların mağduriyetlerini en aza indirmeyi hedefleyen devlet bu kapsamda işsiz vatandaşlara da bazı destekler veriyor. Bu desteklerden bir tanesi de istihdam yardım parası. 

İstihdam yardım parası iş arayan vatandaşların iş başvuruları sırasında gerekli olan giderleri karşılamaları için Aile Bakanlığı birimleri tarafından veriliyor. Kamuilanlari.com olarak bizlerde bu desteğe ilişkin ayrıntıları sizlerle paylaşıyoruz. 

İŞSİZ VATANDAŞLARA 888 TL İSTİHDAM YARDIM ÖDEMESİ

İstihdam Yardım Parası ödemesi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile alınıyor. Ancak ödemeler direkt olarak 888 TL olarak yapılmıyor. İki aşamadan oluşan bu yardım ödemelerinde ilk aşama işe başvuru sırasında veriliyor. İkinci aşama ise vatandaşların işe kabul ile sağlanıyor. İşsiz vatandaşlar bu süre boyunca toplam 888 TL ödeme almaya hak kazanıyorlar. 

1. Aşama: İşe Yönlendirme Yardım Parası:

Bu ödeme işsiz vatandaşların işe arama döneminde veriliyor. İş arayan vatandaşların, iş arama döneminde gerekli zaruri ihtiyaçlarını karşılamaları amacıyla İşe Yönlendirme Yardımı parası veriliyor. Bu ödeme bir sene içerisinde 3 defa alınabiliyor. Ödemeler 40 TL ile 100 TL arasında oluyor. 

2. Aşama: İşe Başlama Yardım Parası

Bu ödeme işsiz vatandaşların işe başvuruları kabul edilirse veriliyor. İkinci aşamada yapılan ödemeler İşe Başlama Yardımı olarak vatandaşlara ödenir. Bu aşamada işe başvurusu kabul edilen vatandaşların ihtiyaçlarını karşılaması amacıyla 788 TL ödenir. BU oran her yıl artar ve asgarin ücretin 3’te biri olarak hesaplanır. 

BAŞVURU ŞARTLARI

Söz konusu destek haberimizin içeriğinde de dile getirdiğimiz gibi her vatandaşa ödenmiyor. Bu destekten faydalanmak isteyen vatandaşların sağlamaları gereken koşullar şunlar;

* 18 yaşından büyük olmak ve 55 yaşından küçük olmak.

* Bunun yanında ödemelerden faydalanmak için Aile Bakanlığı’na bağlı SYDV’ler aracılığıyla Gelir Testi Testi yaptırmış olması gerekiyor. Bu test sonucuna göre; belirli bir gelir seviyesinin altına olan ve Aile Bakanlığı’ndan sosyal yardım alan vatandaşlar bakanlık tarafından sağlanan İstihdam Yardımı Ödemesi’nden faydalanabiliyor.

Başvuru İşlemleri

İşe Yönlendirme Yardım Parası ve İşe Başlama Yardım Parası almak isteyen vatandaşlar başvurularını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı birimlerine yapıyorlar. Başvurular vatandaşların yaşadıkları il veya ilçe SYDV birimlerine yapması gerekiyor. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir