Ekonomi

Kırmızı Et Fiyatlarına Zam Konusunda Rahatlatan Açıklama Geldi

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili Osman Yardımcı kırmızı et fiyatlarına dair basında yer alan iddiaları ele aldı.

Bu konuda vatandaşlara yönelik bilgilendirme açıklamasında bulunan Osman Yardımcı kırmızı et fiyatlarına zam olmayacağını ifade etti. Bunun için bir süre tahmini de veren Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili Osman Yardımcı’nın o açıklamaları.

KIRMIZI ET FİYATLARINA ZAM YOK

Ekonomi gündeminde bir süredir kırmızı et fiyatlarına yüzde 20 zam yapılacağı konuşuluyordu. Yem ve maliyetlerin artışına bağlı olarak yapılan zam değerlendirmelerinde ise vatandaşları rahatlatan açıklamaa geldi. İşte o açıklama; “Türkiye’de şu anda et sıkıntısı yok. Neye istinaden ‘yüzde 20 zam yapılacak’ diye açıklama yapılıyor. Ete zam yok. Bir-iki ay da kesinlikle ete zam olmayacak.”

Osman Yardımcı konuşmasında kışın köyden daha az hayvan getirildiği için fiyatlarda 1 2 TL’lik değişimlerin olabileceğini söyledi. Konuşmasında yüzde 20 haberlerinin sektörü olumsuz etkilediğini ifade eden Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili Osman Yardımcı üreticilerin bu iddialar karşısında hayvanlarını beklettiğini ve satmadıklarını ifade etti. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir