Ekonomi

KYK Öğrenim ve Katkı Kredisi Borçları Silinsin Teklifi TBMM’de

Türkiye Büyük Millet Meclisi 1 Ekim tarihi itibariyle yeni yasama yılına girdi. Meclis’in açılması ile konuşulması beklenen çok sayıda konunun görüşmelerine başlanacak. 

Bu bağlamda TBMM’de görüşülmesi beklenen konu başlıklarından bir tanesi de KYK öğrenim kredisi borçları. 

Çok sayıda mezun vatandaşı yakından ilgilendiren KYK öğrenim kredisi borçları için yeni bir kanun teklifi verildi ve borcu olan vatandaşların tüm borçlarının silinmesi talep edildi. 

KYK ÖĞRENİM KREDİSİ BORÇLARI SİLİNECEK Mİ?

İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, TBMM Genel Başkanlığı’na sunduğu kanun teklifinde daha öncede sık sık gündeme gelen KYK öğrenim kredisi borçları için önemli bir düzenleme teklifinde bulundu. İYİ Partili Vekil Ağıalioğlu tarafından hazırlanan kanun taslığı TBMM Milli Eğitim Komisyonunda değerlendirilmek üzere TBMMTeklif, Plan ve Bütçe Komisyonu’na iletildi. 

“Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurt Hizmetleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi” başlığı ile TBMM  Başkanlığı’na sunulan yasa düzenlemesinde teklifin gerekçeleri ele alındı. 

Önlisans ve lisans öğrencilik döneminde öğrenim veya katkı kredisi almış vatandaşların borçlarının silinmesinin amaçlandığı kanun teklifinde, belirtilen gerekçede şu ifadeler yer aldı. “Teklif ile, öğrenim kredisi veya katkı kredisi almış ve borçları muaccel olan kişilerin borçlarının silinmesi amaçlanmaktadır.”

İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu tarafından sunulan kanun teklifi kabul edilirse hali hazırda öğrenim ve katkı kredisi borcu bulunan vatandaşların borçları tamamen silinecek. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir