Ekonomi

Milyonlarca Emeklinin Gözü Bu Haberde! Emekli maaşları ve ocak zammı ne kadar olacak?

İnternet üzerinde şu an en çok aranan konuların başında “Emekli maaşları ne kadar olacak?” sorurusu gelmektedir. 12 milyon emekli ve 5 milyon kamu çalışanın gözü kulağı ocak ayında yapılacak zam miktarlarında.

Yılın ikinci yarısında ortaya çıkan enflasyon oranı baz alınarak yapılacak zamlar ile başta emekliler ve memurlar olmak üzere birçok kesimin geliri artacak.

Bilindiği gibi daha önce alınan kararlara göre, Memurlara ve memur emeklilerine yüzde 4 zam ve 2019’un ikinci yarısındaki enflasyon yüzde 5’i aşarsa fark yansıtılarak maaş hesaplanacak.

Merkez Bankası’nın tahminine göre SSK ve Bağ-Kur’luların zammı yüzde 8.46, memur ve emeklilerinin ise yüzde 3.46 farkla yüzde 7.46 olacak. Beklenti anketinde ise artış SSK ve Bağ-Kur’lular için yüzde 8.52, memur ve memur emeklileri için yüzde 7.52 olarak tahmin ediliyor.

Hesaplanan rakamlara göre en düşük memur emeklisinin maaşı 2 bin 72 TL’ye yükselecek.

Ayrıca memurların maaşının artması birçok kesimide etkileyecek. Örneğin Evde bakım aylığı bin 488 liraya çıkabilecek ve Yüzde 40-69 engeli olanların aylığı 547, yüzde 70 ve üzeri engeli olanların aylığı da 821 liraya ulaşabilecek.

Memurlara zam ve fark yansıtılırken, aile yardımı da doğal olarak artacak. Eş yardımına hem gösterge hem maaş katsayısı artışı yansıtılacak. Eşi çalışmayan, 6 yaş altı 2 çocuğu olan memur 433 yerine 487 lira alabilecek.

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir