Ekonomi

ORKÖY Hayvan Desteği Nasıl Alınır?

ORKÖY hayvan desteği almak orman köylerinde yaşayan kimseler için canlı hayvan desteği ve hayvancılık ile ilgili alanlarda verilen destekleri kapsar. ORKÖY destekleriyle köy halkının geçimlerine yardımcı olunması ve köylerde yaşayan insanların kalkınması amaçlanmaktadır.

ORKÖY, Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesine kurulmuş Orman ve Köy İşleri Genel Müdürlüğü’nün kısa ismi olarak bilinmektedir. ORKÖY sadece hayvancılık alanlarında değil tarım, arıcılık, seracılık, ev hanımlarına kredi gibi birçok alanda orman köylüsünü desteklemektedir.

ORKÖY Hayvan Desteğinden Kimler Yararlanabilir?

ORKÖY hayvan desteği 2019 yılında da birçok kişinin bu desteklerden yaralanması beklenmektedir. ORKÖY desteğinden yararlanabilmek için öncelikle başvuru sahibinin ikamet ettiği köyünün proje kapsamına alınması gerekmektedir. Bu bilgiye ORKÖY Genel Müdürlüğü sitesinden ulaşılabilmektedir. Başvuru sahibi destekten yararlanmak için son 1 yıldır bu orman köyünde ikamet ediyor olması gerekmektedir. Bu şartları taşıyanlar il ve ilçelerde bulunan Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı ORKÖY şubelerine müracaat ederek desteklerden yararlanabilirler.

ORKÖY hayvan desteğinin yanı sıra kredi kullandırmakla da bilinmektedir. Hayvan alımlarında, yeni ahır yapımı ve ekipman desteklerinde kullanılacak kredilerde Ziraat Bankası aracılığı ile normalde ödenmesi gereken faizin 1/7 si 5 yıl vade ile ödenmekte bu kapsamda çiftçiye büyük kolaylıklar sağlanmaktadır. Ancak hayvan kredilerinden yararlanmak için başvuran kişinin Bağkur dışında bir sigortasının olmaması ve çiftçilik dışında herhangi bir işle uğraşmaması gerekmektedir.

ORKÖY Hayvan Desteklerinin Kapsamı

ORKÖY Destekleri hayvancılık alanında 4 farklı kategoriden oluşmaktadır. Her alanda farklı destekler sunulan bu kredi seçenekleri şu şekildedir.

  • Süt Sığırcılığı: 10 adete kadar 2 farklı ırk seçimi yapılabilmekte ve 6 yıllık vade seçeneği ile hayvan alımı gerçekleşmektedir. İlk bir yıl ödeme yapılmayan bu sistemde 2. yıl %10, 3. yıl %15 şeklinde %5’lik faiz artışlar ile son yılda %30’luk bir faiz sistemi uygulanmaktadır.
  • Süt Koyunculuğu; 1 koç ve 30 koyun kapasiteli bu kredi de süt sığırcılığı ile aynı faiz ve vade imkanlarına sahiptir.
  • Besi Sığırcılığı; Vade süresi 5 yıldır. İlk yıl ödeme yapılmayan sistemde 2. yıl %10 3. 20 şeklinde 5. yılda %40’lık bir faiz oranı belirlenir. Hayvan kapasitesi 50 adettir.
  • Besi koyunculuğu; Vade oranları ve faiz miktarları süt koyunculuğu ve süt sığırcılığı ile aynı olmakla birlikte hayvan kapasitesi 50 olarak belirlenmiştir. 

Kamuilanlari.com Özel İçerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir