Kredi almak isteyen birçok kişi hangi bankalar SMS ile kredi veriyor konusu.
Gelişen teknoloji sayesinde artık birçok banka kredi başvurularını SMS ile alıp aynı şekilde kredi onayını da müşterilerine SMS ile bildirebiliyor. Esas olarak bankalar arası bilgi sistemine dayalı olan bu kredi kullandırma sisteminin temelinde kişilerin kredi notunun yer aldığı bir derecelendirme ve hızlı onay sistemi yatıyor.
SMS İle Nasıl Kredi Alınır?
SMS ile yapılan kredi başvurusu ile kişinin TC kimlik numarası alınıyor ve bu numara bankanın bilgi işlem altyapısına bağlı olan bankalar arası kredi derecelendirme sisteminden alınan kişilerin kredi notu ile kontrol ediliyor. Burada bankalar genellikle belli bir kredi notu tabanı ve buna karşı verilecek belli bir azami kredi tutarı belirliyor.
Şayet kişinin kredi notu belirlenen sınırı aşıyor ve talep ettiği kredi miktarı da belirlenen üst sınırı geçmiyorsa bu durumda banka kişinin kredisini hemen onaylıyor ve kişiye yine SMS ile kredisinin onaylandığı ve en yakın şubeye giderek veya hatta bankanın hâlihazırda müşterisi ise internet bankacılığı kanalı ile kredisini hemen kullanabileceğini bildiriyor. Banka burada aynı zamanda kişinin gelir ve kayıtlı maaş durumu, banka ile çalışma geçmişi ve toplam kredi limitinde yeterli boşluk olup olmadığına da bakıyor. Şayet bazen istenen kredi SMS ile hemen onay vermeye müsait değilse banka krediye başvuran kişiyi ek belgeler için şubeye davet edebiliyor.
SMS İle Kredi Veren Bankalar
İhtiyaç kredi başvurusu süreçlerinde SMS kullanan bankaların sayısı her geçen gün artıyor. Öncelikle özel banaklarla başlayan bu süreç artık neredeyse tüm kamu bankalarına da yayılmış durumda. Özellikle kredi notu derecelendirme sistemi sayesinde tüm bankalar kısa sürede SMS ile kredi onayı süreçlerine altyapılarını uyumlaştırdılar. Özellikle internet bankacılığın da yaygınlaşması ve hemen herkes tarafından daha çok kullanılmaya başlanması ile SMS veya benzer kanallarla kredi onaylama ve kullandırma süreçleri çok kolaylaştı. SMS ile kredi veren başlıca bankalar şunlar:
- Türkiye İş Bankası
- Yapı Kredi
- Garanti Bankası
- QNB Finansbank
- TEB
- Ziraat Bankası
- Vakıfbank
- Halkbank
- Denizbank
Kamuilanlari.com Özel İçerik