Ekonomi

Vatandaş şikayetçi! Bankalara ödenen masraf ücretleri yine gündemde!

2014 yılında bankaların alabileceği masraflar 20 kaleme indirilmişti. Havale, kredi kartı yıllık aidatı, nakit avans, EFT, fatura ödeme gibi konularda masraf ücreti alan bankalar için 3 Ekim 2014’te kısıtlama yasal düzenlemesi yürürlüğe girdi. 2016 yılında da hesap işletim ücretinin yürütmesine yargı kararıyla son verildi. Masraflar hakkındaki şikayetler de ekonomi yönetimini harekete geçirdi.

Vatandaşlar şikayet etti

Tüm kısıtlamalara rağmen bankaların talep ettiği ücretlere zam son bulmadı. Geçtiğimiz sene EFT, bakiye sorgulama, fatura ödeme için ücret ve komisyonlarda yüzde 50’ye varan artış yapılmıştı. Kredi faizleri düşse de alınan ücretlerin yüksek olması vatandaşların şikayette bulunmasına neden oldu.

Yönetim harekete geçti

Tüm bu yaşanan gelişmeler üzerine harekete geçen ekonomi yönetimi Kredi erken kapatma ve balon ödeme gibi durumlarda, kalan paranın yüzde 2’sine kadar alınan erken ödeme cezasının kaldırılması veya bu oranın düşürülmesi gibi konuları masaya yatırıyor. Yönetim tarafından bazı ücret, komisyon ve masrafların oranlarının düşürülmesi, birleştirilmesi, bazılarının da tamamen kaldırılması amaçlanıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir