Vatandaşların Bilmediği Devlet Destekleri: Çevre ve Çalışma Bakanlığı’ndan Kira Yardımı

Devlet vatandaşların mağduriyet yaşayabilecekleri alanlarda çeşitli kurumları aracılığıyla destekler sağlıyor. Devlet tarafından sağlanan bu desteklerin bazıları koşulsuz olarak verilirken bazı destekleri almak için talep edilen koşulların sağlanması gerekiyor. 

Devletin belirli koşullar altında sağladığı desteklerden bir tanesi de Kira Yardımı ödemesi.

Kira Yardımı ödemeleri hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hemde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanıyor. 

ÇEVRE BAKANLIĞI KİRA YARDIMI

Çevre ve Şehirclik Bakanlığı tarafından verilen kira yardımı ödemeleri kentsel dönüşüm kapsamında sunuluyor. Kentsel dönüşüm kapsamında oturduğu evi, işyeri yıkılacak olan vatandaşlara yeni evleri yapılana kadar kira yardımı ödemesi yapılır. Bu süreçte yapılan ödemelerde ayrıca vatandaşlara taşıma parası desteği de verilir. 

Kentsel dönüşüm kapsamında sağlanan kira yardımı ödemeleri 18 ay süreyle vatandaşlara verilir. Kira Yardımı otomatik olarak vatandaşlara ödenmez bunun için başvuruda bulunmak gerekiyor. Başvuru işlemleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı il / ilçe müdürlükleri ile belediyeler üzerinden yapılır. 

Kira yardımı ödemeleri verilen destek tutarı ise şehre göre değişiyor. 2019 yıl tablosuna göre bu sene devletin kira yardımı için belirlediği en düşük tutar 715 lira olurken en yüksek tutar ise 1.150 TL’dir. Ankara, İstanbul ve İzmir kentsel dönüşüm kira yardımı tutarı 1.150 lira olarak ödenirken Artvin, Bilecik, Bartın, Iğdır gibi illerde bu tutar 715 TL’dir. 

ÇALIŞMA BAKANLIĞI KİRA YARDIMI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla vatandaşlara kira yardımı ödemesi yapıyor. Muhtaç vatandaşlara sağlanan kira yardımı ödemelerinde SYDV’ler tarafından yapılan incelemeler sonrası ödemeler yapılıyor. 

Kira Yardımı desteği almak için sağlanması gereken başvuru şartları şunlardır. Başvuru sahibinin sigortalı olarak herhangi bir işte çalışmaması, SGK’dan dul, yetim ya da emekli maaşı alınmaması, Herhangi bir gayrimenkul ya da araç sahibi olunmaması ve düzenli bir gelire sahip olmaması ve gelir testinin yoksulluk sınırının altında sonuçlanmış olması gerekiyor. 

Başvurular ise İlçe kaymakamlıkları bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılıyor. 

Devlet Desteklerinden Haberdar Olmak için 

Android Mobil Uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS Mobil Uygulamamız için TIKLAYINIZ

Memur alım ilanları diğer adaylar ile incelemek için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Kamuilanlari.com

Exit mobile version