Gündem

Ekonomist Selçuk Geçer Uyardı; “Fırtına Yaklaşıyor”! Altına Dolara Para Yatıran Yandı; Selçuk Geçer’in Tahminleri Gerçek Olursa…

Bir süredir dalgalı göstergeler ile vatandaşın kafasını karıştıran altın ve dolar piyasaları, Türkiye’nin ekonomisini de yakından etkilemeye başladı. Konuyla ilgili çok önemli açıklamalarda bulunan ekonomist Selçuk Geçer, vatandaşları uyardı.

Para kazanmak için yatırım yapan vatandaşlara seslendiği bir video çeken Selçuk Geçer, Türkiye’nin ve dünyanın ekonomik göstergelerine değindi. Altındaki yükselişe de dikkat çeken Selçuk Geçer, pek çok konuda yatırımcıları uyardı.

Selçuk Geçer, İddialı Konuştu: “Para Kazanmak İçin Sakın Yatırım Yapmayın”

Türkiye’nin popüler ekonomistlerinden ve para piyasası uzmanlarından biri olan Selçuk Geçer, gerçekleştirdiği ekonomik analizlerine bir yenisini daha ekledi. Kendi Youtube kanalı aracılığıyla yeni bir video çeken Selçuk Geçer, “Türkiye’nin ekonomi yönetiminde ufuk çizgisi yok” ifadelerinin ardından kullandığı, “Para kazanmak için sakın yatırım yapmayın” ifadesi ile tüm dikkatleri üzerine çekti. Son videosunda stagflasyona dikkat çeken Selçuk Geçer, yatırım yapan vatandaşları uyardı. Türkiye’nin bir ekonomik kriz eşiğinde olduğunu söyleyen Selçuk Geçer; “Bir fırtına yaklaşıyor. Bazen ‘güneşi görüyoruz’ derken yeni bir haberle krizin daha dibine gittiğimizi görüyoruz. Sadece Türkiye kaynaklı değil bu. Dünyadan da iyi haberler gelmiyor” ifadeleriyle ekonomik göstergelere dikkat çekti. Ardından altındaki yükselişe değinen Selçuk Geçer; “Altın yüksek fiyatlarını korumaya devam ediyor. Peki bütün bunlar rağmen dolar neden yükselmiyor? Dolar sabit kalmıyor aslında. Bugünler az uyuyacağız. Çok uzun uyanık kalacağız” şeklinde konuştu.

Selçuk Geçer Uyardı; “Fırtına Yaklaşıyor”

Yaptığı açıklamalar ile Türkiye’nin ekonomik tablosuna somut bir çerçeve çizen Selçuk Geçer, “Fırtınaya neden yaklaşıyoruz?” sorusunun yanıtını vermeyi de ihmal etmedi. Selçuk Geçer’in herkesi uyardığı o konuşmasında; “Çünkü beklentiler Türkiye’de de bozuluyor. Döviz beklentileri yıl sonuna göre yükseliyor. Bunlar iyi beklentiler. Türkiye’deki fiyatlara bakınca aslında doların 20 liranın üzerine çıktığını gösteriyor. Yüzde 50’lik bir artış gözüküyor. Bunu dolara göre ayarladığımızda yüzde 40’lık fark var. Dövizin üzerine koyduğumuzda 20 liralık bir fiyatlama olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı. Ardından enflasyonun hızla yükseleceğine dikkat çeken açıklamalarda bulunan Selçuk Geçer, yıl sonu beklentileri için de rakam verdi. Selçuk Geçer’in konuyla ilgili açıklamalarında; “Benim beklentim 2 katlanmış enflasyon olması yönünde. 2022 yılının sonunda büyüme yüz 3,4 ten 3,2’ye düşmüş noktada. Türkiye’de stagflasyon gözlemleniyor” ifadeleri yer aldı.

İlgili Makaleler