EkonomiGündem

Ekonomist Selçuk Geçer Yine Dolar Kuru Tahmininde Bulundu: Hükümet Bu Kez Çok Kızacak, Soruşturma Üstüne Soruşturma Gelecek!

Yaz aylarında dolar kurunda yaşanacak olan artış ile ilgile tahminlerde bulunması nedeniyle hükümet yetkilerinin dikkatini çeken, hatta hakkında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından soruşturulma açılan ekonomist Selçuk Geçer, yeni tahminlerde bulundu. Dolar kurunun önümüzdeki günlerdeki seyrine dair açıklamalarda bulunan Selçuk Geçer, doların ‘durdurulmayacağını’ belirtti.

Yaptığı her açıklama ile yatırımcıların tercihlerini etkileyen isimlerden biri olan ekonomist Selçuk Geçer, geçtiğimiz gün dolar kurunda yaşanacak olan dalgalanmalara dikkat çektiği yeni bir açıklamada bulundu. Türkiye’nin ekonomik ve finansal sistemine dair önemli öngörülerde de bulunan Selçuk Geçer, açıklamalarında Rusya ile Ukrayna arasındaki sıcak temasın ekonomiye yapacağı etkiyi de ele aldı.

Ekonomist Selçuk Geçer Açıkladı: “Dolar Kuru 2 Lira Birden Yükselecek”

Geçtiğimiz aylarda dolar kurunda yaşanacak olan artışa dikkat çekmesi nedeniyle hükümet yetkililerini kızdıran isimlerden biri olan ekonomist Selçuk Geçer, bir kez daha dolar kurunun artık durdurulamayacağını ifade etti. Dün, Türkiye’nin ekonomisi ile ilgili önemli öngörülerde bulunan Selçuk Geçer; “Dolar kurunda yükseliş devam edecek artık bunun uçarı kaçarı kalmadı” diyerek, yatırım yapan vatandaşların da dikkatini çekti. Doların ilerleyeceği seviyeyi de tahminlerine ekleyen Selçuk Geçer, konuyla ilgili; “Önce dolar 14. 80 TL’ye gidecek daha sonra 15 TL’yi zorlamaya başlayacak. Büyük ihtimal 14. 90 TL seviyelerinde birazcık dinlenir. Biraz soluklanır sonrasında 15 TL’yi kırar ve yükselişler hızlanarak 1.5, 2 lira seviyelerinde olur. Dolar kuru böylece hızlı bir şekilde kendini 18 TL’nin üzerine atar” açıklamalarında bulundu.

Rusya – Ukrayna Gerilimi O Ürünleri Fiyatlarını Artıracak

Yaptığı açıklamalar ile kamuoyunun dikkatini çeken popüler ekonomistlerden biri olan Selçuk Geçer, bu ayki tahminleri içerisinde Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesini de ele aldı. Rusya ve Ukrayna arasındaki sıcak temasın sürmesi halinde pek çok kalemde artış yaşanacağına dikkat çeken Selçuk Geçer, yatırım araçlarının önümüzdeki günlerde seyredeceği dalgalanmalar hakkında da öngörülerde bulundu. Mevcut şartların doları yükselteceğine vurgu yapan Selçuk Geçer, açıklamalarını;“Hele ki Rusya – Ukrayna gerilimi emtia fiyatları, petrol fiyatları, doğalgaz fiyatları böyle şahlanmaya devam ettikçe büyük ihtimal dolar kurunda da ataklar görmeye başlarız. Artık 14 TL’nin altına inecek beklentilerine çok fazla girmeyin derim” ifadeleri ile noktaladı.

İlgili Makaleler