Sağlık

Eksikliği tüm hayatı enkaza çevirebilir! Kış aylarında salgını önleyen şifadan her gün bir tablet tüketen…

Özellikle kış aylarının gelmesiyle beraber vücudun bağışıklık dengesi gittikçe düşmeye başladı. Bu durum hastalıklara karşı daha açık hale gelmeye sebep olurken salgın hastalık döneminde sağlıklı kalabilmeyi de zorlaştırmaya başladı.

Bağışıklık sistemi düşük olan küçük yaş çocuklar, bebekler ve ileri yaştaki yaşlıların vücutlarında var olan enerjiyi ve dengeyi koruyabilmeleri için C  vitamini seviyesinin yüksek olması gerekiyor. Aksi durumda C vitamini eksikliğinden kaynaklı farklı problemler gün yüzüne çıkmaya başlıyor. Bu eksikliğin sebeplerini bilmek gerekiyor. Eksikliği giderebilmek için C vitamini takviye alım süreci bir sonraki aşamada başlatılabilir.

C VİTAMİNİN VÜCUDA FAYDASI NEDİR?

Uzmanların da önerdiği vücudun önemli ölçüde sağlıklı ve hareketli olmasını sağlayan C vitamini kendi içerisinde suda çözünen vitamin türüdür. Isıya karşı dayanıksız oluşu yapılan araştırmalar sonrasında vücudun farklı bölgelerine yönelik büyüme ve onarımı destekleyici faaliyette bulunduğunu ortaya koydu.

Her yaşta muhakkak ki vücudun ihtiyaç duyduğu iyileştirici ve güçlendirici etkiyi sunuyor. Özellikle iyileşmeyen yaraların bir sebebi olarak C vitamini eksikliği görülüyor. Dişlerin daha sağlıklı oluşması, cildin kendini yeniden sağlıklı bir şekilde onarabilmesi ve kıkırdak yapının korunabilmesi için C vitaminine ihtiyaç oluyor.

C VİTAMİNİ EKSİKLİĞİNDE NE HİSSEDİLİR?

C vitamini dendiğinde akla sadece antioksidan özelliği sunan yapısı gelmemelidir. İleri boyutlu kanser vakalarında dahi geciktirici ya da önleyici etki sunuyor. Yaşlılık döneminde özellikle önerilmektedir. Farklı gıdalardan alınabileceği gibi vücudun vitamin emilimi sağlamadığı noktada takviye vitaminler suda eriyen ya da hap şekilde alınabilir.

Gün içerisinde bir kişi en fazla 10 miligram C vitaminine ihtiyaç duyar. Eksikliği durumunda vücudun belirtilerini fark edebilmek bu yönüyle destekleyebilmeyi kolaylaştırır. Özellikle son zamanlarda uyku düzenli olduğu halde kişi kendini halsiz ve yorgun hissediyorsa gün içinde yorgunluk katlanarak artıyorsa diş etlerinde iltihaplanma görülmeye başlanmışsa vitamin eksikliğinden kaynaklandığı bilinmelidir.

C VİTAMİNİ NASIL ALINIR?

Eksiklik belirtileri fark edildi. Fakat önemsenmedi. Bu ileri boyutlu vücudun kolajen dengesini bozmaya sebep oluyor. Ciltte farkında olmadan oluşan morluklar eklemlerde dayanılmaz ve sürekli olarak devam eden kroniğe kadar ilerleyebilen ağrılar yaraların daha çok geç bir şekilde iyileşmesi saçların genel yapısının tamamen bozulması da bununla alakalıdır.

D vitamini eksikliğinde vücuttan giderebilmek için öncelikle takviye gıdalar alınabilir. Dengeli beslenme sürecine geçiş yapılabilir. Kapsül halde ya da çiğnenebilir. Tablet şeklinde alınabilir. Bazı sebze ve meyvelerde de bol şekilde yer alır. Suda çözünen C vitaminleri diyet süreçlerinde de destekleyici olması için verilmektedir.

İlgili Makaleler