GenelGündem

Elazığ’da depremzedelerin eşyaları ücretsiz taşınıyor!

Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremden sonra çok sayıda insan evsiz kaldı. Ev bulmakta zorlanan deprem mağdurları depremden sonra 2 katına çıkan fiyatlara razı olmak zorunda kaldı. Tüm bu yaşananlardan sonra fiyatlarını 2-3 katına çıkartan nakliyecilere karşı önlem alındı.

Elazığ Sivrice’de meydana gelen 6.8’lik depremden sonra, kiralık evlere artan talepleri ev sahipleri fırsata çevirdi. Ev sahiplerinin deprem mağdurlarından 2 kat fiyat talep etmesinin ardından, nakliye fırsatçılarını engellemek için devlet yetkilileri harekete geçti. Bakan Süleyman Soylu tarafından farklı illerden gelip fiyatlarını 2-3 katına çıkartan nakliyecilere önlem olarak, askeri kamyonetler devreye girdiği duyuruldu.

Jandarma kamyonetleri devreye sokuldu

 

Kent genelinde 8 bin 519 yapı ağır hasar almasından sonra taşınmak için nakliye işlemlerinde çalışan firmalar depremzedelerden 2-3 kat fiyat istemesi üzerine devreye jandarmanın Unimog kamyonetleri sokuldu.

Bugün hizmet vermeye başladı

Dün itibariyle hazır edilen 30 askeri kamyonet, bugün kent sabah saatlerinde taşınmayı talep edenlere hizmet vermeye başladı.
Ücretsiz taşıma ile ilgili Valilik’ten de açıklama geldi. Valilik yaptığı açıklamada, “Evleri ağır hasarlı ihtiyaç sahiplerinin ev eşyalarını taşımaları için jandarmamız araç temini gerçekleştirecek olup, ayrıca ihtiyaç duyulması halinde depo temin edilebilecektir. Bu kapsamda müracaatlarınızı mahallelerde bulunan 27 Afet Koordinasyon Noktasına yapabilirsiniz” denildi.”İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da dün yaptığı açıklamada, taşınma maliyetlerinin fahiş olarak artığını, 2-3 katına çıktığının kendisine iletildiğini belirterek, jandarmanın 30 aracını elemanları ile birlikte evlerini taşıyanlara ücretsiz olarak tahsis ettiklerini aktarmıştı.” İfadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir