Ekonomi

Elektrik Faturanız Yüksek Geliyorsa Buraya Dikkat Kesilin: PTT’den Elektrik Faturası Ödemek Aylık 206 TL Daha Karlı Geliyor!

PTT ile yeni bir iş birliğine gitmiş olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, imzaladığı protokol kapsamında başvuru yapan vatandaşlara elektrik faturası desteği sağlıyor. Bu destekten yararlanabilmek için ise faturaların muhakkak PTT üzerinden ödenmesi gerekiyor.

Destek ödemeleri ile ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara rahat bir nefes aldıran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şimdi de elektrik tüketim desteği veriyor. Hanedeki kişi sayısına göre belirlediği tutarlar ölçüsünde bu destekleri veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, başvuruları da başlatmış bulunuyor.

Elektrik Destek Ödemeleri 206 TL’yi Buluyor

Sosyal destek ödemelerine her geçen gün bir yenisini daha ekleyerek vatandaşların zor şartlarda geçinmek zorunda kalmasını engellemek isteyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2019 yılından bu yana verdiği elektrik tüketim desteğini bu yıl da sürdürüyor. Bu kapsamda hane başına ödeme gerçekleştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı;

  • 1 – 2 kişilik haneler için 103 TL
  • 3 kişilik bir haneler için 137,33 TL
  • 4 kişilik bir haneler için 171,67 TL
  • 5 kişilik bir haneler için ise 206 TL ödeme yapıyor.

Elektrik Destek Ödemeleri İçin Başvurular Başlamış Bulunuyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi olan ailelere verilen bir destek ödemesi türü olan elektrik tüketim desteği, her ay ödeniyor. Bu kapsamda yer alan destek ödemelerinden yararlanmak isteyen kişilerin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na yardım başvurusunda bulunması gerekiyor. Çünkü bu destek halihazırda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan yardım alan ailelere ekstra olarak sunuluyor. Bu kapsamda destek ödemesine başvuru yapmak isteyen kişilerin izlemesi gereken iki ayrı yol bulunuyor; bunlardan ilki e-Devlet Kapısı içerisinden başvuru yapmak olurken, ikincisi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yardımlarına başvuru yapmak oluyor. Kaymakamlık ve valilik içerisinde hizmet veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, her ilde bulunuyor. Öte yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın verdiği destekten yararlanan ailelere nakit bir para yardımı yapamıyor. Fatura ödemelerini PTT üzerinden yapıldığı halde ailelerin hane sayısına denk gelen tutar PTT tarafından indirim yapılarak tahsil ediliyor.

İlgili Makaleler