Gündem

Elektrik Faturasını Yarı Yarıya Düşürecek Destek Az Önce Açıklandı! Faturanın Yarısı Sizden, Yarısı Devletten! Başvurular İçin…

Kamu kurum ve kuruluşların verdiği sosyal destek ödemeleri, başlayan pandemi ve küresel enflasyonun da etkisiyle daha da artmış bulunuyor. Bu kapsamda 2022 yılında hem sayı olarak hem de tutar olarak artırılmış olan destek ödemelerine bir yenisini de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ekliyor. Bu kapsamda elektrik tüketim desteği vermeye başlamış olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, konuyla ilgili başvuruları da almayı sürdürüyor.

Vatandaşların maddi yetersizlikler gibi dezavantajlarını gidermek için harekete geçen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı; barınma, gıda, maaş yardımlarının ardından elektrik tüketim desteği ve ısınma yardımı da vermeye başlıyor. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi olan vatandaşların elektrik faturalarını ödeyecek olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ödemeleri ise T.C. Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT) aracılığıyla gerçekleştiriyor.

Elektrik Tüketim Desteği Şartları Neler?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 3294 ve 2022 sayılı Kanunlar kapsamında sunulan elektrik tüketim desteği 2019 yılından bu yana maddi olarak yetersiz olan vatandaşların elektrik faturalarına katkı sunmayı hedefliyor. Bu kapsamda sağlanan elektrik tüketim desteğinden yararlanacak olan kişilerin hali hazırda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan 65 yaşını doldurmuş muhtaç, güçsüz ve kimsesiz olması nedenleriyle muhtaçlık aylığı, eşi vefat etmesi nedeniyle düzenli nakit yardımı alması, muhtaç asker ailesi olması nedeniyle aylık ödeme alması, asker çocuğu olması veya öksüz ya da yetim kalması nedeniyle maaş alıyor olması, şartlı eğitim ya da şartlı sağlık yardım programlarından yararlanması, çoklu doğum yardımı ya da kronik hastalık yardım alıyor olması, engelli aylığı, yaşlılık aylığı, engelli yakını aylığı, silikozis aylığı gibi maaşlardan en az birinden faydalanıyor olması gerekiyor. Yani Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, elektrik tüketim desteğini halihazırda sosyal destek ödemesi alan hanelere ek olarak veriyor.

Elektrik Tüketim Desteği Ne Kadar?

PTT üzerinden ödenen elektrik faturalarına otomatik olan yapılan indirim suretiyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen elektrik tüketim desteği, hane içerisindeki kişi sayısına göre belirleniyor. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 1 veya 2 kişilik hanelere aylık 75 kilovatsaate denk gelen bir tutar öderken; 3 kişilik hanelere aylık 100 kilovatsaat, 4 kişilik hanelere aylık 125 kilovatsaat, 5 ve daha fazla kişilik hanelere ise aylık 150 kilovatsaate denk gelecek tutarda bir ödeme gerçekleştiriyor.

İlgili Makaleler