Gündem

Elektrik ve Doğalgaz Faturalarında Faizsiz Taksitli Ödeme Devri Başladı! Faturaları 3 Taksitle Faizsiz Ödemek Mümkün

Türkiye’de 2021 yılı, Covid-19 pandemisinin etkisi altında geçti ve vatandaşlar 2021 genelinde karantinalarla, sokağa çıkma yasaklarıyla, kapanmalarla uğraştı. Aşının bulunması ve salgının şiddetinin azalması ile birlikte 2022 yılının gelişi coşkuyla karşılandı ancak 2022 yılı da bu kez yüksek oranlı zamlarla geldi. Ekonomik anlamda gelen zorluklar, yılın ilk günlerinde elektrik ve doğalgaz zamlarında kendisini gösterdi. Değişen tarifelerle birlikte, küresel olarak artan enerji fiyatları sonrası elektrik ve doğalgaz faturaları da yüksek zamlarla vatandaşın eline geçti. Hal böyle olunca da çok ciddi fatura tutarları görülmeye başladı ve İş Bankası, elektrik ve doğalgaz ödemelerinde geçerli faizsiz taksit kampanyasını duyurdu. İşte detaylar…

İş Bankası’ndan Elektrik ve Doğalgaz Fatura Taksitlendirme Fırsatı

Türkiye’nin en büyük ve en eski bankalarından biri olan Türkiye İş Bankası, Maximum kampanyası ile elektrik ve doğalgaz ödemelerinde vatandaşın rahat bir nefes alabilmesi için fırsatlarını duyurdu. Bu kapsamda 24 Şubat – 31 Mayıs 2022 tarihleri arasında Maximum Mobil uygulaması ya da İşCep uygulaması üzerinden yapılacak olan anında elektrik ve doğalgaz ödemelerine faizsiz 3 taksit imkanı sunuldu. İş Bankası’nın sunduğu bu fırsattan yararlanmak isteyenler, uygulamalara göre şu adımları takip edebilir:

  • Maximum Mobil uygulamasından – Fatura Öde
  • İşCep uygulamasında – Ödeme Yap > Fatura > Anında Fatura Ödeme.

Fatura Taksitlendirme Adımları

Fatura ödeme adımlarını takip eden ve sunulan taksit imkanından yararlanmak isteyenlerin ise uygulamalara göre şu adımları takip etmesi gerekiyor:

  • Maximum Mobil uygulamasından – Kartlarım > Kart Seçimi > Taksitlendirme İşlemleri > İşlem Taksitlendirme veya Kartlarım > Kart Seçimi > Harcamalarım ve Taksitlerim
  • İşCep uygulamasından – Kartlar > Kredi Kartlarım > Harcamalarım

Hangi Kartlar ve Hangi Fatura Tutarları Kampanyaya Dahil?

Elektrik ve doğalgaz faturalarında faizsiz taksitlendirme fırsatından İş Bankası Maximum özellikli kredi kartları (Maximum Kart, MercedesCard, Maximiles, İş’te Üniversiteli, Maximum Genç) yararlanabiliyor. Öte yandan Ticari Kredi Kartları, KKTC Kredi Kartları, Aidatsız Kartlar, Bankamatik Kartlar ve MaxiPara kartlar kampanyaya dahil edilmiyor. Kampanya dahilinde elektrik ve doğalgaz faturalarında, 100 – 5.000 TL (dahil) tutarlarda faizsiz taksitlendirme seçeneği sunuluyor. Bu fiyat aralığının dışındaki faturalarda ise yürürlükte olan faiz oranları geçerli oluyor.

İlgili Makaleler