Gündem

Elon Musk şirketinin kapılarını halka açtı: TR departmanı için eleman aranıyor! İş başvurusu nasıl yapılır?

Girişimci, tasarımcı ve Tesla’nın kurucusu milyarder Elon Musk şirketin bir kolunu Türkiye’de açmaya karar verdi. Açılacak yeni şube için 4 farklı iş ilanını başvuruya açık şekilde paylaştı.

Musk’ın Türkiye’deki operasyonlarını gerçekleştirebilmek için oluşturulacak kadroya başvuruda bulunmak isteyenlerin ise belirtilen kategorilerde kriterleri karşılaması yeterli olacak.

TESLA İŞÇİ İLANINI İNTERNET SİTESİ ÜZERİNDEN PAYLAŞTI!

Elektrikli otomobil üretimi günümüzde gittikçe rağbet gören bir alan oluşturmaya başladı. Hibrit araçlara yönelik artan talep özellikle Elon Musk’un hedeflediği bir durumdu. Tamamen elektrikli araç üretimine yönelik kurulmuş olan Tesla şirketi Türkiye’de bir şubesini açmaya hazırlanıyor. Türkiye’deki operasyonlarını gerçekleştirebilmek için kadro oluşturulmaya başlandı bile.

Türkiye’de açılacak yeni tesis için CEO olarak Kemal Geçer başa getirildi. Tamamen hizmet verebilmesi için ise kadronun oluşturulması bekleniyor. Bunun için Tesla internet sitesi üzerinden Türkiye’deki şirketi için yeni iş ilanı paylaşımında bulundu. Uzun süredir beklenen bu haber 4 farklı pozisyon için duyuruldu.

BAŞVURULACAK POZİSYONLAR HANGİLERİ OLDU?

Türkiye’de açılacak Tesla’nın bir kolu haline gelecek şirket için yapılacak başvuru pozisyonları arasında şunlar yer alıyor: Servis danışmanı, Parça danışmanı, Otomotiv teknisyeni ve Tesla danışmanı. Tesla üretim tesisine yönelik servis pozisyonunda yer alan ilk 3 ilanın dışında sonuncu pozisyon daha çok bayilik ile ilgili danışmanlık alanını kapsıyor. Bu alan müşterinin satın alma sürecinde aracın tanıtım işleri ile ilgili tüm bilgi akışının sağlanabilmesini destekleyecek.

Elon Musk’ın bu yeni atılımıyla ilgili daha önceden ön satış adı altında bir açıklama yapılmıştı. Türkiye temsilciliğinde CEO olarak görev alan Kemal Geçer geçtiğimiz aylarda sosyal medya hesabı üzerinden “Türkiye için hazırlıklar başladı” diyerek:

“Lansmana kadar aktif bir satış ve ön satış faaliyetleri bulunmuyor. Tesla ürün ve servisine yönelik satışlar yalnızca kendi mağazalarımızda ve web sitemizden sunulacaktır” yorumunda bulunmuştu. Uzun süredir sessizliğini koruyan bu sürecin ilk başlangıcına eleman alımı ilanı ile adım atılmış oldu.

İlgili Makaleler