Ekonomi

Emekli ikramiyeleri ne zaman hesaplara yatacak? Tarih belli oldu!

Yaklaşık 13 milyon emeklinin gözü Kurban Bayramı ikramiyelerindeydi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı yazılı açıklama ile ikramiyelerin yatacağı tarihi açıkladı. Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklamada, “Emeklilerimize Kurban Bayramı İkramiyelerini 17-29 Temmuz arasında yatıracağız” ifadeleri kullanıldı.

Ramazan Bayramı ikramiyelerini pandemi nedeniyle erken alan yaklaşık 13 milyon emeklinin gözü Kurban Bayramı ikramiyelerindeydi. . Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk emeklilere müjdeyi verdi. Bakan Selçuk tarafından yapılan yazılı açıklama ile hem zamlı Temmuz maaşlarının hem de bayram ikramiyelerinin 17-29 Temmuz arasında yatırılacağı duyuruldu.

Kim ne zaman alacak?

Buna göre; SSK emeklileri 7-26 Temmuz tarihleri arasında, Bağkur’lu emekliler de 25-28 Temmuz tarihleri arasında ödemelerini alacaklar. Emekli Sandığı kapsamında olan vatandaşlar ise temmuz aylık farkını, ağustos aylıklarını ve ikramiyelerini aynı anda alacaklar.

Hesaplara ne zaman yatacak?

Ziraat Bankası’ndan her ayın 1. ve 2. gününde aylıklarını alanlara 28 Temmuz’da, 3. 4. ve 5. gününde aylıklarını alanlara da 29 Temmuz’da ödemeler yapılacak. Maaşını diğer bankalardan çeken emekliler ise 28 Temmuz’da ödemelerini alacak.

İlgili Makaleler