Ekonomi

Emekli Maaşını Şimdi Taşıyacak Olanlar Daha Şanslı: Promosyonlara Zam Geldi! Artık 4.000 TL Emekli Promosyonu Alınabilecek!

Emeklilerin yoğun ilgi gösterdiği destek ödemelerinden biri olan banka emekli promosyonları, bankalar ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasında gerçekleştirilen bir protokol kapsamında üç yıla bir ödenen tutarı ifade ediyor. Emekliler gibi emeklilerin hak sahipleri olmaları nedeniyle maaş alan kişileri de kapsayan banka promosyonları, her yıl bankaların kendi politikaları çerçevesinde belirlediği tutarlarca belirlenip, her bankada da değişiklik gösterebiliyor.

2022 yılının ocak ayı itibariyle zam almış olan emekli banka promosyonlarına haziran ayının girmesiyle birlikte zam gelmiş bulunuyor. Enflasyonun her geçen gün daha çok hissedildiği emekli maaşları üzerindeki etkiyi kaldırmak için harekete geçmiş olan o banka ise, şu ana dek tavanı 2.750 TL olan emekli promosyonlarını haziran ayı itibariyle 3.500 TL’ye kadar çıkarmış bulunuyor.

Her Banka Vermiyor

Emekli promosyonlarının taban fiyatı bu sene 500 TL’den başlarken, tavan fiyatı bir özel bankanın atılımı ile 3.500 TL’ye kadar çıkmış bulunuyor. Yani her bankanın verdiği emekli promosyonları değişiklik göstermesinin yanı sıra aynı şartlarda sağlanıyor. Bu kapsamda bankaların SGK ile gerçekleştirdiği protokol kapsamında emekli promosyonlarından yararlanmak isteyen vatandaşların emekli maaşını taşıdığı bankaya maaşını üç yıl boyunca alacağına dair bir taahhüt vermesi gerekiyor. Yani emekli promosyonları üç yıllık olmak kaydıyla emeklilere ödeniyor. Bunun yanı sıra istediği banka ile çalışma özgürlüğüne sahip olan emekliler, maaş taşıma işlemini seçtikleri bankanın şubeleri, internet bankacılığı ve mobil bankacılık sistemi üzerinden gerçekleştirebiliyorken; aynı zamanda e-Devlet üzerinden de yapabiliyor.

İlk Artış Akbank’tan

Haziran ayı itibariyle ilk promosyon tutarını artıran banka, Akbank olmuş bulunuyor. Bu aydan itibaren 1.499 TL’ye kadar maaş alan emekliler Akbank’tan 2.350 TL promosyon alabiliyorken; maaşı 1.500 TL ile 2.499 TL arasında olan emekliler 2.900 TL, maaşı 2.500 TL ve üzerinde olan emekliler ise 3.500 TL promosyon alabiliyor. Üstelik Akbank, maaşını taşıdıktan sonra bir adet otomatik fatura talimatı veren emekli banka müşterilerine alışverişlerde TL yerine geçen 500 TL değerinde Chip-Para da hediye ediyor. Bu kapsamda Akbank’ın ödediği emekli promosyonları 4.000 TL’yi buluyor.

İlgili Makaleler