GündemKamu Haberleri

Emekli maaşlarına 1311 TL ek ödeme yapılacak! 3600 Ek gösterge ne zaman yürürlüğe girecek?

2022 yılına girilmesi ile birlikte hem mali konularda hem devlet eli ile yürütülen pek çok konuda çeşitli düzenlemeler yapıldı. Yeni düzenlemelerin de yolda olduğu kararların arasında, 3600 ek gösterge ile ilgili atılacak olan adımlar, 13 milyon emekli ve konunun muhatabı olan diğer vatandaşlar tarafından sıklık ile merak ediliyor.

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen ilk ek gösterge toplantısında, yeni kararların alınacağının sinyalleri verilmiştir. Söz konusu kararların netleşmesi için 16 Mart tarihinde bir toplantı daha gerçekleştirilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yönteminde olacak olan toplantıdan, memurları ve memur emeklilerini yakından ilgilendiren çeşitli kararların alınması bekleniyor.

Memur Emeklisine 1311 TL’lik Zam!

Daha önce 3600 ek gösterge ile ilgili açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yeni yıl ile birlikte yürürlüğe girmesi planlanan 3600 ek göstergenin memur emeklisi maaşlarına da etki edeceğini ifade etmişti. Geçtiğimiz haftalarda konu ile ilgili olarak ilk kez düzenlenen toplantı sonrasında memur emeklilerine, 1311 TL’lik maaş farkının yakın zamanda yansıtılacağı düşünülüyor.

Yardımcı Sınıflar Ek Göstergeye Dahil Edilecek!

Memur ve memur emeklilerini yakından ilgilendiren 3600 ek göstergede, yeni dönem düzenlemelerinin yapılması bekleniyor. Yapılacak olan düzenlemeler ile birlikte şu an ek göstergenin avantajlarından yararlanamayan yardımcı sınıf mesleklerinin de göstergeye dahil edilmesi bekleniyor.

En Yüksek Gösterge 9000’e Yükselecek!

16 Mart tarihinde ikincisi düzenlenecek olan ek gösterge toplantısında, en yüksek sınıfta yer alan idari amirlerin ve diğer kadrolarda yer alan yüksek memurların, ek göstergelerinin 9000’e yükseltileceği tahmin ediliyor.

Ek gösterge ile ilgili söz hakkı olan kurumların ve memur sendikalarının gerçekleştireceği toplantı neticesinde hazırlanacak olan ek gösterge düzenlemelerinin, mayıs ayı itibari ile Meclis’e sunulması planlanıyor.

İlgili Makaleler