EkonomiGündem

Emekli Maaşlarına Ne Kadar Zam Yapılacak? İşte Temmuz Ayı Zam Oranları

Emekli maaşlarına 2020'nin Ocak ayında yapılan zammın ardından bayram nedeniyle erken hesaplara yatırılan maaşlara yapılacak zam haberleri gelmeye başladı. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı bünyesinden emekli olanlar, temmuz ayında yapılacak zammın ne kadar olduğunu merak ediyor. İşte, emekli maaşlarına yapılacak zamma dair bilgiler...

Covid-19 sebebiyle emekli ikramiyelerinin hesaplara yatma tarihleri öne çekilerek Ramazan Bayramından önce yatırıldı. Bunun ardından da birçok emekli, Temmuz ayında yapılacak zammın ne kadar olacağını araştırmaya başladı. Enflasyon oranları hesaba katılarak düzenlenen zamların ne kadar olacağı oldukça merak ediliyor. İşte, emekli maaşlarına temmuz ayında yapılacak zam ve detayları…

EMEKLİLERİ TEMMUZ AYINDA ZAM BEKLİYOR

Temmuz ayında SSK ve Bağ- Kur bünyesinden emekli olanların maaşlarında enflasyon oranıyla paralel bir zam gerçekleşecek. Memur emeklisi olanların maaşlarında ise yüzde 4 zam ile ilk 6 ayın enflasyonu yüzde 4’ü geçerse aradaki fark kadar eklenecek.

2020’NİN İLK ALTI AYINDAKİ ENFLASYON ORANI

Yapılan anketler sonucunda, enflasyon değerine göre beklentiler Mayıs ayı için yüzde 0,76 oldu ve haziran ayı içinse yüzde 0,45 olarak açıklandı. Beklentiler hesaba katılarak varılan sonuç ise ilk 6 ayın enflasyon yüzdesi 4,41 olarak hesaplandı.

SSK ve Bağ-Kur bünyesinden emekli olanların maaşlarına yüzde 4,41 oranında zam yapılırken, memurların ve memur emeklisi olanların maaşlarına zam, yüzde 0,41 enflasyon farkı ile yüzde 4,41 oranında yapılacak.

ZAMLI MAAŞLAR NE KADAR OLACAK?

Temmuz ayında hesaplanan zamlar yüzde 4,41 oranında yapılırsa; Bağ-Kurdan emekli olanların en düşük maaşı bin 784 liradan bin 862 liraya yükselecek.

2000 yılından önce SSK bünyesinden emekli olanların en düşük maaşı 2 bin 111 liradan 2 bin 204 liraya ve memur emeklisi olanların en düşük maaşı 2 bin 661 liradan 2 bin 778 liraya çıkacak.

Emekliler, 3 Temmuz tarihinde zam oranlarını öğrenip, maaşlarını hesaplanan şekilde alacak.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler