Ekonomi

Emekli olduğunuzda ne kadar maaş alacaksınız? Maaş hesaplama için tıklayınız!

Milyonlarca çalışan vatandaşın en büyük hayallerinden birisi de emekli olmak. Hayatlarını güvence altına almak isteyen vatandaşlar, emekli olduklarında ne kadar maaş alacaklarını merak ediyorlar. Peki, emekli maaş hesaplaması nasıl yapılır? Emekli maaş hesaplama için haberimizdeki linke tıklayabilirsiniz.

Türkiye’de çalışan vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri de emeklilik. Senelerce çalışan vatandaşlar emekli olduklarında ne kadar maaş alacaklarını merak ediyorlar. İnternet sayfalarında maaş araştırması yapan vatandaşlar için emekli maaş hesaplama ile ilgili detayları haberimizde verdik.

Emekli maaş hesaplaması nasıl yapılır?

Prim gün sayısını ve yaşını dolduran vatandaşlar emekliliğe hak kazanıyor. Ancak çalıştığı sürece yüksek prim ödeyen sigortalıların emekli maaşları da yüksek oluyor. SGK (4A) emeklisi vatandaşlar “uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/” adresi hesabı üzerinden gerekli bilgileri doldurarak maaş hesaplaması yapabilirler. Bağ-Kur (4B) emeklisi olan vatandaşlar ise e-Devlet sistemi üzerinden maaş hesaplaması yapabilirler.

Emeklilik maaş hesaplaması yapmak için tıklayınız.

İlgili Makaleler