Ekonomi

Emekli Promosyonları İçin Son Günler: Sadece O Tarihe Kadar Maaşını Taşıyanlar 6 Bin 250 TL Promosyon Kazanabilecek! Son Fırsat…

Emekli promosyonları ile ilgili bankaların rekabetleri devam ederken; haziran ayı ile birlikte artışa geçen emekli promosyonlarında çıta her geçen gün yükseliyor. Üç yıla bir bankaların emekli müşterilerine ödediği promosyonlardan nakit olarak anında yararlanmak için emekli maaşını taşımak da yeterli oluyor. Ancak taşıma işlemlerinde verilen promosyon bedelleri de üç yıllık olacak şekilde ödeniyor.

Akbank’ın maaşa göre değişen tutarlar olmakla birlikte emekli promosyonlarını 3 bin 500 TL’ye yükseltmiş olması, diğer bankaları da harekete geçirmiş bulunuyor. Rekabeti korumak için promosyon tutarlarında artışa giden özel bankalara ek olarak kamu bankaları da promosyon tutarlarında olmasa da verdiği avantajlarda artışa gitmeye başlıyor. Bu ay itibariyle en yüksek promosyon tutarı 6 bin 250 TL’yi geçiyor.

Özel Bankalar Yarışa Devam Ediyor

Haziran ayı itibariyle en yüksek promosyon tutarını TEB veriyor. Maaşını taşıyan ve taşıma işlemini gerçekleştirdikten sonra en az 2 adet otomatik fatura ödeme talimatı veren emeklere 3 bin 750 TL’ye varan promosyon veren TEB, emekli müşterilerinin bankaya davet ettikleri her bir emekli yakını için 250 TL olmak kaydıyla, toplamda 2 bin 500 TL’ye varan nakit promosyonlar veriyor. Yani bir emekli TEB’ten 6 bin 250 TL’ye vatan promosyonlar kazanabiliyor. Emeklilere üç ay ertelemeli kredi sunan Şekerbank’ta promosyon tutanları 2 bin TL’yi bulurken; Türkiye İş Bankası, 2 bin 500 TL’ye varan nakit promosyon ödemeleri yapıyor. ING Bank, Garanti BBVA ve QNB Finansbank maaşa göre değişmekle birlikte 2 bin 750 TL’ye varan promosyon ödemeleri sağlarken; Denizbank bin 750 TL’ye varan, Yapı Kredi Bankası ise, 3 bin TL’ye varan nakit promosyonlar ödüyor. Öte yandan pek çok banka promosyon yararlanmak için son tarihi 30 Haziran olarak belirlemiş bulunuyor.

Kamu Bankaları Avantajları Artırıyor

Emeklilere sunduğu avantajları her geçen gün artıran kamu bankalarından biri olan Vakıfbank, diğer kamu bankaları gibi sadece SGK tutarını promosyon olarak ödese de sunduğu avantajlar ile öne çıkmayı başarıyor. Bu bağlamda 2022 yılında 1.500.TL’ye (1.500 TL hariç) kadar maaş alan emeklilere 3 yıl için toplam 500 TL ödeme yapan Vakıfbank; 1.500 TL ile 2.500 TL (2.500 TL hariç) arasında maaş alanlara 625 TL, 2.500 TL ve üzerinde maaş alanlara ise 750 TL promosyon ödemesi yapıyor. Bunun yanı sıra emeklilere özel düşük faizli banka kredileri sunan Vakıfbank, aynı zamanda maaş yatmadan önce faizsiz para çekme avantajı da sağlıyor. Öte yandan maaşını istediği banka taşımakta serbest olan vatandaşlar e-Devlet üzerinden ya da bankaların şubeleri, internet bankacılığı ve mobil bankacılık sistemleri üzerinden maaş taşıma işlemi gerçekleştiriyor.

İlgili Makaleler