Gündem

Emekli Promosyonlarında Yeni Rakam 3.750 TL! Emekli Maaşı İnternetten Nasıl Taşınır? İşte Banka Banka 2022 Yılı Emekli Promosyon Tutarları…

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile bankalar arasında imzalanan protokolden bu yana emeklilere üç yıla bir ödenen banka promosyonları 2022 yılında da devam ediyor. Maaşını taşıyan emeklilerin yeni çalışmaya başladığı bankadan anında alabileceği banka promosyonları, taşıma işlemi yapan emeklilere de üç yıllık olarak ödeniyor.

Yeni dönemde banka promosyonları, emekli maaşlarını geçmiş bulunuyor. Her bankanın maaşa göre farklı farklı tutarlarda ödediği emekli promosyonları, haziran ayı için en düşük 500 TL iken; en yüksek 3.750 TL’ye ulaşıyor. Üstelik emeklilerin bu promosyonlardan yararlanmak için maaş taşıma işlemi sebebiyle bankalara gitmesine de gerek kalmamış bulunuyor.

Emekli Maaşı İnternetten Nasıl Taşınır?

Emekli aylığı banka veya banka şubesi değişikliği, e-Devlet Kapısı hizmetleri içerisine eklenmiş bulunuyor. Bu kapsamda maaşını taşımak isteyen vatandaşlar “www.turkiye.gov.tr” internet adresine T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra maaşlarını tek bir tık ile taşıyabiliyor. 4A yani SSK emeklileri e-Devlet Kapısı içerisinden sırasıyla 4A hizmetleri ve 4A banka ve adres değişikliği hizmetlerini takip ederek, maaşını istediği bankaya taşıyabiliyor. 4B yani Bağ-Kur emeklileri ise, e-Devlet Kapısı içerisinden sırasıyla 4B hizmetleri ve 4B banka ve adres değişikliği menülerini takip ederek maaş taşıma işlemini gerçekleştiriyor. Öte yandan 4C yani Emekli Sandığı emeklileri de e-Devlet Kapısı içerisinden maşını taşıyabiliyor. Bu kapsamda maaş alan vatandaşların tıklaması gereken hizmetler ise, sırasıyla; 4C hizmetleri ve 4C banka değişikliği hizmeti oluyor.

Hangi Banka Ne Kadar Emekli Promosyonu Veriyor?

Emekli maaşını taşıyan vatandaşların emekli promosyonlarını alabilmesi için bankaların üç yıllık maaş alma taahhütnamesini onaylaması gerekiyor. Bu kapsamda ödenen emekli promosyonları bankadan bankaya değişiklik gösterebiliyor.

İşte Banka Banka 2022 Yılı Emekli Promosyon Tutarları…

TEB, maaşını taşıdıktan sonra en az iki adet otomatik fatura talimatı veren emeklilere 3.750 TL promosyon ödemesi yaparken; Akbank, maaşı taşıyan emeklilere 3.500 TL promosyon veriyor. Garanti BBVA da bu tutar maksimum 2.750 TL iken; Türkiye İş Bankası’nda bu tutar en yüksek 2.500 TL’ye ulaşmış bulunuyor. Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank emeklilere aynı promosyonu ödüyor. Bu bağlamda emekli maaşı 1.500 TL olan emeklilere bu bankalardan 500 TL promosyon alabiliyorken; emekli maaşı 1.500 TL ile 2.500 TL arasında olan emeklilere 625 TL, emekli maaşı 2.500 TL ve üzerinde olanlar ise 750 TL promosyon alma şansı yakalıyor. Yapı Kredi Bankası, aylığı 1.499 TL’ye kadar olan emeklilere 1.850 TL promosyon verirken; aylığı 1.500 TL ile 2.499 TL arasında olanlara 2.350 TL, aylığı 2.500 TL ve üzerinde olanlara ise 2.750 TL nakit promosyon veriyor. Denizbank, nakit 1.000 TL promosyon verirken, maaşını taşıdıktan sonra bir adet otomatik fatura ödeme talimatı verenlere 750 TL ek promosyon sağlıyor. Finansbank ve ING Bank, emeklilere 2.750 TL’ye varan promosyon imkanı sunarken; Şekerbank, maaşa göre değişmekle birlikte 2.000 TL’ye varan promosyonlar veriyor.

İlgili Makaleler