Ekonomi

Emekli ve Memura Müjde! Cumhurbaşkanı Erdoğan Duyurdu!

Dün 2022 yılının ilk kabine toplantısı sona erdi Toplantıda önemli konulara ilişkin alınan kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşın yüzün güldürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli ve memur maaşları için de açıklama yapmayı ihmal etmedi. Beştepe külliyesinde gerçekleşen kabine toplantısında alınan kararları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emekli ve memur maaşları için yaptığı açıklamanın detayları…

Emekli ve Memura Müjde!

3 Ocak tarihinde Beştepe Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleşen yılın ilk toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan millete sesleniş konuşması yaptı. Emekli bve memur vatandaşların maaşlarına değinen Erdoğan memur maaşları için; “Memurlarımızın maaşlarında Temmuz – Aralık enflasyon farkı, toplamda yüzde 28 oranında bir artış yapıldı. Memurlarımızın ocak ayındaki yüzde 5’lik toplu sözleşme zammını yüzde 7.5’a çıkardık. Maaş artış oranını yüzde 30’a çıkartmış olduk.” ifadelerini kullandı.

Bilindiği üzere emekli maaşı en düşük 1.500 TL olarak vatandaşa veriliyordu. Vatandaş emekli maaşıyla geçinmekte güçlük çekiyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklinin de yüzünü güldürecek önemli bir açıklama yaptı. En düşük maaşın artık 2.500 TL olacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Emeklilerimizin maaşında ise enflasyon oranı kadar artış zaten yapıyoruz. İlave olarak düşük maaş alan emekliler için alt sınır belirledik. Hiçbir emeklimiz 2500 liranın altında maaş almayacak. ” ifadelerinde bulundu.

İlgili Makaleler