Gündem

Emekli ve Memurun Yüzü Bu Kez Gülecek; Rakam Geldi: En Düşük Emekli Maaşı 4 Bin TL! Detaylar…

SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile memur ve memur emeklilerinin dört gözle beklediği temmuz zammında bir ay daha geride kaldı. Açıklanan nisan ayı enflasyon rakamları ise, temmuz zammını netleştirmeye başladı.

Her yıl yılda iki kez zam alan SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile memur ve memur emeklileri, bu yılın ikinci zammı için geri sayıma başladı. Haziran ayının sonunda ölçülecek olan 6 aylık enflasyon doğrultusunda zam alacak olan SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile memur ve memur emeklileri için zam tarihi de belli oldu.

Emekli ve Memur Zammında Yüzde 31,71’lik Zam Garantilendi

Özellikle bir süredir milyonlarca emekli ve memurun yakından takip ettiği ara zam konusu açıklanan nisan ayı enflasyon rakamları ile birlikte netleşmeye başladı. Bu bağlamda 4 aylık enflasyon oranı yüzde 31,71 oranında gerçekleşirken; 2021 Aralık ayında 686,95 olan TÜFE endeksi Nisan ayı ile beraber 904,79’a kadar çıktı. Artan enflasyon oranında zam alacak olan SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile sözleşme rakımının üzerinden oluşacak enflasyon farkına göre zam alacak olan memur ve memur emeklileri, nisan ayı itibariyle yüzde 31,71 oranındaki zammı garantiledi. Bu bağlamda 4 Temmuz’da açıklanacak olan 6 aylık enflasyon rakamı üzerinden zam alacak olan SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile memur ve memur emeklilerinin temmuz ayında ilk zamlı maaşlarını alacakları da müjdelendi. Öte yandan SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile memur ve memur emeklilerinin alacağı zam doğrultusunda mayıs ayı itibariyle tutarlar da belli olmaya başladı.

En Düşük Emekli Maaşının 3 Bin 500 İla 4 Bin TL Bandında Olması Bekleniyor

Bir süredir ortaya konan enflasyon rakamları doğrultusunda pek çok sosyal güvenlik uzmanı da en düşük emekli maaşını hesaplamaya başlamış bulunuyor. Özellikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in yaptığı enflasyon açıklamasından sonra hızlanan bu hesaplamalarda taban emekli maaşının ocak ayında aldığı yüzde 66’lık zam ile 2.5000 TL’ye çıkmış olmasından yola çıkan uzmanlar, temmuz ayında en düşük emekli maaşı için ortaya çıkacak farkın 1.354 TL olmasını bekliyor. Tam 800 bin kişinin aldığı en düşük emekli maaşına bu fark eklendiğinde ise en düşük emekli maaşının 3 bin 500 TL ile 4 bin TL seviyelerinde belirleneceğini gösteriyor.

İlgili Makaleler